دوره 7، شماره 1 - ( 1-1390 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sabouri J, Mafakheri Z, Khosravi Z S, Ghiasvand R. The Condition of Macronutrients and Energy Intake and Its Relationship with Anthropometric Indices in Isfahan Veterans. HSR 2011; 7 (1)
جلال صبوری ، زاهد مفاخری ، زهراالسادات خسروی ، رضا غیاثوند . بررسی وضعیت دریافت انرژی از درشت مغذی‌‌ها و ارتباط آن با شاخص‌های آنتروپومتری در جانبازان اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1390; 7 (1)

1- دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مقدمه: مطالعات گوناگون نشان دادند که دریافت درشت مغذی‌ها در سبد غذایی جانبازان جنگ تحمیلی کمتر از مقادیر توصیه شده می‌باشد. در نتیجه جانبازان در معرض خطر عدم تعادل تغذیه‌ای قرار دارند. هدف از انجام این طرح ارزیابی وضعیت دریافت درشت مغذی‌ها و ترکیب بدن جانبازان شهر اصفهان بود. روش‌ها: این تحقیق یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. افراد مورد بررسی 106 نفر و جمعیت مورد مطالعه جانبازان با درصد جانبازی بالای 10 درصد شهر اصفهان بودند. جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه‌های فرم اطلاعات عمومی و یادآمد 2 روزه خوراک انجام شد. بررسی داده‌‌ها با نرم‌افزار تغذیه‌ای 4N و نرم‌افزار آماری 10SPSS انجام شد. یافته‌ها: در این طرح به بررسی میانگین دریافت درشت مغذی‌‌های غذایی و شاخص‌های تن سنجی در افراد جانباز پرداخته شد. همچنین مقایسه میانگین دریافت درشت مغذی با مقادیر توصیه شده (RDA) و مقایسه میانگین شاخص‌های تن سنجی با مقادیر استاندارد، انجام شد. ارتباط بین مقدار دریافت درشت مغذی‌ها با شاخص‌‌‌های تن سنجی نیز تعیین گردید. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های مطالعه، الگوی دریافت غذایی جانبازان نیاز به اصلاح دارد. دریافت برخی از درشت مغذی‌‌ها بیشتر از میزان توصیه شده بود. با توجه به یافته‌‌های مربوط به شاخص‌های تن سنجی و ترکیب بدن در این گروه که نشان می‌دهد میزان چربی کل بیش از حد نرمال است، مشخص می‌شود که فعالیت بدنی منظم نقش مهمی برای ارتقای سلامتی این افراد دارد. واژه‌‌های کلیدی: جانباز، درشت مغذی، تن سنجی.
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1390/1/26 | انتشار: 1390/1/26