Saraf Bank S, Ghanjali N, Seyyed Ghalaeh R, Azadbakht L. Investigating the Effects of Dairy Products and Calcium Intakes on General and Central Obesity in Female Students of Isfahan University of Medical Sciences, Iran. HSR 2011; 7 (1)
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-232-fa.html
سحر صراف بانک ، نعیمه گنجعلی ، ریحانه سیدقلعه ، لیلا آزادبخت . بررسی اثرات مصرف لبنیات و کلسیم بر چاقی و چاقی شکمی در دختران دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1390; 7 (1)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-232-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (996 مشاهده)
مقدمه: امروزه چاقی به عنوان یک مشکل جهانی تلقی میشود. چاقی با این که زمینهای از آن ژنتیکی است، اما عوامل محیطی و تغذیهای، از عوامل مستعد کننده آن میباشند. مطالعات متعددی به ارتباط عوامل تغذیهای با چاقی و چاقی شکمی اشاره کردند. از این رو در این تحقیق، به بررسی ارتباط مصرف لبنیات با شیوع چاقی و چاقی شکمی در دختران دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداخته شد.روشها: این تحقیق بر روی 236 نفر دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که در محدوده سنی 30-18 سال قرار داشتند، به روش مقطعی انجام شد. دانشجویان به روش تصادفی انتخاب شدند. از افراد فرم بسامد خوراک نیمهکمی اعتبار سنجیشده گرفته شد. ارزیابی فعالیت بدنی با استفاده از ثبت روزانه فعالیت بدنی بررسی شد.یافتهها: نتایج این مطالعه نشان میدهند که شیوع چاقی 7/1 درصد و چاقی شکمی 9/0 درصد و اضافه وزن 1/8 درصد میباشد. میانگین BMI و دور کمر به ترتیب برابر 54/21 کیلوگرم بر متر مربع و 37/70 سانتیمتر میباشد. میانگین دریافت لبنیات برابر 24/444 گرم در روز است. نتایج هیچگونه ارتباط معنیداری میان مصرف لبنیات و یا کلسیم با وزن، دور کمر و همچنین شیوع چاقی، چاقی شکمی و اضافه وزن نشان نمیدهند (05/0P > ).نتیجهگیری: ارتباط معنیداری بین مصرف لبنیات و کلسیم با اضافه وزن، چاقی و چاقی شکمی در دانشجویان دختر دیده نشد. اما انجام این طرح از جهت گزارش میزان شیوع چاقی، چاقی شکمی و اضافه وزن و چگونگی وضعیت نمایه توده بدنی و دور کمر حایز اهمیت میباشد.واژههای کلیدی: لبنیات، کلسیم، چاقی، چاقی شکمی، BMI (Body Mass Index)
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1390/1/26 | انتشار: 1390/1/26