دوره 7، شماره 2 - ( 4-1390 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tol A, Alhani F, Shojaeazadeh D, Sharifirad G. Empowerment Approach to Promote Quality of Life and Self- Management among Type 2 Diabetic Patients. HSR 2011; 7 (2)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-245-fa.html
آذر طل ، فاطمه الحانی ، داود شجاعی زاده ، غلامرضا شریفی راد . رویکرد توانمندسازی در ارتقای کیفیت زندگی و توان مدیریتی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. تحقیقات نظام سلامت. 1390; 7 (2)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-245-fa.html


1- دانشجوی دکتری ، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
2- دانشیار، عضو هیأت علمی، گروه پرستاری، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، تهران
3- استاد و عضو هیئت علمی، گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ،دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
4- استاد، عضو هیأت علمی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
چکیده:   (959 مشاهده)
چکیدهروند رو به رشد بیماریهای مزمن غیر واگیر تهدیدی برای سلامت همگان و نوعی اپیدمی جهانی تلقی می شود. این بیماریها متاثر از شرایط فراگیر زندگی و به عبارت بهتر تحت تاثیر سبک زندگی افراد و گروههای اجتماعی شکل می گیرند. دیابت یکی از این بیماریهاست که در کشور ما نیز آمار مبتلایان قابل ملاحظه ای دارد.درمان و کنترل این بیماریها از جمله دیابت با عنایت به ماهیت متفاوت آنها با بیماریهای عفونی و قابل پیشگیری از شیوه های متفاوتی تبعیت می کند. امروزه رویکردهای ناظر به این بیماری عمدتا" رویکردهای متمرکز بر توانمندسازی بیمار است. جند علتی بودن این گروه از بیماریها کنترل آنها را از طریق درمان کلاسیک ناکارآمد می کند و از آنجا که بیمار در رابطه با سبک زندگی خود اطلاعات بسیار بیشتری از درمانگر دارد، مشارکت او با درمانگر در تغییر سبک زندگی به عنوان علت العلل پیدایش و گسترش این بیماری نقشی بسیار کارساز دارد.در رویکرد توانمندسازی بیمار و متخصص دست در دست هم برای کنترل و کاهش پیامدهای بیماری برنامه ریزی و اقدام می نماید. در این رویکرد همه پتانسیل بیمار برای سازگاری با بیماری و تغییر روند آن و گسترش مسئولیت فردی در برخورد با بیماری مورد توجه و تاکید است و این امر موجب می شود که فرآیند درمان نه امری مقطعی بلکه به پدیده ای مستمر تبدیل شود.واژه‌های کلیدی: توانمند سازی، خودمدیریتی، کیفیت زندگی.
متن کامل [PDF 545 kb]   (504 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1390/4/24 | انتشار: 1390/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb