دوره 7، شماره 2 - ( 4-1390 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Miraghajani M S, Esmaillzadeh A. Sugar Sweetened Beverage Intake and Pancreatic Cancer: A Brief Review of the Literature. HSR 2011; 7 (2)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-246-fa.html
مریم سادات میرآقاجانی ، احمد اسماعیل‌زاده . ارتباط مصرف نوشیدنی‌های شیرین با خطر ابتلا به سرطان: مروری بر مطالعات پیشین. تحقیقات نظام سلامت. 1390; 7 (2)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-246-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد ، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
2- دانشیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی،گروه تغذیه جامعه،دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
چکیده:   (1069 مشاهده)
: مقدمه: امروزه سرطان به عنوان یک مشکل عمده سلامت و یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان مطرح است. شیوه زندگی و عادات غذایی، از علل عمده افزایش سرطان می‌باشد. نوشیدنی‌های شیرین با توجه به اثراتشان بر هایپر گلیسمی، هایپر انسولینمی، کاهش حساسیت انسولینی و چاقی و ارتباط احتمالی آن‌ها با سرطان، مورد توجه محققین قرار گرفته‌اند. با توجه به نبود مطالعه مروری در زمینه ارتباط بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین و خطر ابتلا به سرطان، هدف مطالعه حاضر بررسی این ارتباط می‌باشد.روش‌ها: به منظور بررسی مطالعات انجام شده در زمینه ارتباط مصرف نوشیدنی‌های شیرین و ابتلا به سرطان، از جستجو در PubMed و Scirus استفاده شد.یافته‌ها: در اغلب مطالعات آینده‌نگر انجام شده، ارتباط یا ارتباط معنی‌دار بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین و خطر ابتلا به سرطان مشاهده نشد. در حالی که در اغلب مطالعات مورد شاهدی، مصرف نوشیدنی‌های شیرین با افزایش خطر نسبی ابتلا به سرطان همراه بود. در یک مطالعه حیوانی نیز مصرف کولا با افزایش بروز آدنومای پانکراس همراه بود.نتیجه‌گیری: بر پایه یافته‌های حاصل از مطالعات انجام شده، به نظر می‌رسد که مصرف نوشیدنی‌های شیرین به دلیل محتوای بالای کالری و قند ساده ممکن است موجب افزایش وزن، چاقی و مقاومت انسولینی در افراد گردد و احتمال خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.واژه‌های کلیدی:  نوشیدنی های شیرین، سرطان، پانکراس، نوشابه ها
متن کامل [PDF 455 kb]   (425 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1390/4/24 | انتشار: 1390/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb