دوره 7، شماره 3 - ( 7-1390 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azadbakht L, Rashidipour Fard N, Karimi M, Rahimi M, Baghaei M H, Borzooi A et al . The Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) and Cardiovascular Risk Factors among Type 2 Diabetic Patients. HSR 2011; 7 (3)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-250-fa.html
لیلا آزادبخت ، نفیسه رشیدی پور فرد ، مجید کریمی ، مجید رحیمی ، محمد حسن بقایی ، اعظم برزویی و همکاران.. غذایی DASH (کنترل کننده پرفشاری خون) و عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. تحقیقات نظام سلامت. 1390; 7 (3)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-250-fa.html


1- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- کارشناس، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران
3- پزشک، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران
4- کارشناس ارشد، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران
5- دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (930 مشاهده)
مقدمه: تاکنون هیچ گونه شواهدی مبنی بر اثر رژیم غذایی  (Dietary approaches to stop hyper) DASHبر روی فاکتورهای خطر بیماری قلبی- عروقی در میان بیماران دیابتی نوع 2 وجود نداشته است. از این رو، هدف از بررسی حاضر تعیین اثرات رژیم غذایی DASH بر روی عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی در میان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. روش‌ها: یک کارآزمایی بالینی متقاطع و تصادفی بر روی 31 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. این مطالعه به مدت 8 هفته انجام شد و شرکت‌کنندگان به طور تصادفی برای استفاده از رژیم شاهد یا DASH تقسیم‌بندی شدند. یافته‌ها: پس از پیروی از الگوی غذایی DASH وزن بدن (007/0 = P) و دور کمر (002/0 = P) کاهش یافته بود. سطح گلوکز خون ناشتا (FPG) و HbA1C در رژیم DASH کاهش یافته بود (به ترتیب 04/0 = P و (mg/dl 3/6 ± 4/29- و 04/0 = P و درصد 1/0 ± 7/1-). بعد از رژیم DASH، میانگین تغییرات سطح HDL کلسترول افزایش (01/0 = P و mg/dl 9/0 ± 3/4) و سطح LDL کلسترول کاهش یافته بود (02/0 = P و mg/dl 5/3 ± 2/17-). علاوه بر آن، اثرات مفید DASH روی فشار سیستولیک و دیاستولیک بررسی شد (سیستولیک: 02/0 = P و mmHg 7/2 ± 1/3- در مقابل 5/3 ± 6/13-، دیاستولیک: 04/0 = P و mmHg 3/3 ± 7/0- در مقابل 6/2 ± 5/9-). نتیجه‌گیری: در میان بیماران مبتلا به دیابت، رژیم DASH اثرات مفیدی را بر خطر بیمارهای قلبی- عروقی داشت. واژه‌های کلیدی: دیابت، رژیم غذایی DASH، عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی.
متن کامل [PDF 395 kb]   (259 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1390/7/23 | انتشار: 1390/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb