دوره 7، شماره 4 - ( 9-1390 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yarmohammadi P, Sharifirad G R, Azadbakht L, Morovati Sharifabad M A, Hassanzadeh A. Predictors of Fast Food Consumption among High School Students Based on the Theory of Planned Behavior. J Health Syst Res 2011; 7 (4)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-263-fa.html
پرستو یارمحمدی ، غلامرضا شریفی‌راد ، لیلا آزادبخت ، محمدعلی مروتی شریف‌آباد ، اکبر حسن‌زاده . بررسی عوامل پیش‌بینی کننده رفتار دانش‌آموزان دبیرستانی اصفهان در خصوص مصرف فست فود با استفاده از تئوری رفتار برنامه‌ریزی شده. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1390; 7 (4)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-263-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت ،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استاد، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشیار، گروه تغذیه، مرکز تحقیقات و امنیت غذایی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار، گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
5- مربی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه آمار و اپیدمیولوژِی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1313 مشاهده)
مقدمه: در سال‌های اخیر مصرف فست فود به طور چشمگیری در بین نوجوانان افزایش یافته است به طوری که حدود 30 درصد کودکان و نوجوانان ایالات متحده به طور روزانه فست فود مصرف می‌کنند. مصرف فست فودها با اضافه وزن، رژیم غذایی کم ارزش و مقاومت انسولین در ارتباط می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی عوامل پیش‌بینی کننده رفتار دانش‌آموزان دبیرستانی اصفهان در خصوص مصرف فست فود با استفاده از تئوری رفتار برنامه‌ریزی شده می‌باشد. روش‌کار: مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی و شامل 521 دانش‌آموز دبیرستانی در رنج سنی 15 تا 18 سال است. روش نمونه‌گیری چند مرحله‌ای تصادفی است. در این مطالعه توصیفی از متغیرهای دموگرافیک و متغیرهای مبتنی بر سازه‌های تئوری رفتار برنامه‌ریزی شده، نگرش، هنجارهای انتزاعی، کنترل رفتاری درک‌شده و متغیرهای مستقل دیگر شامل رفتار گذشته و کنترل رفتار واقعی استفاده شد. داده‌های جمع‌آوری شده توسط نرم‌افزار 14SPSS و آزمون‌های توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: میانگین سنی دانش‌آموزان 28/16 (89/0 = SD) سال به دست آمد. یافته‌های این مطالعه نشان داد که رفتار (مصرف فست فود) با تحصیلات بالای والدین و درآمد بالای خانوار ارتباط مستقیم دارد (01/0 > P). سازه‌های تئوری رفتار برنامه‌ریزی (نگرش، هنجارهای انتزاعی و کنترل رفتاری درک‌شده) با هم توانسته بودند که 7/25 درصد قصد و 6 درصد رفتار را پیش‌بینی کنند. در این میان نقش نگرش (311/0 = β) در پیش‌بینی قصد بیشتر از سایر سازه‌ها بود. نتیجه‌گیری:یافته‌های این مطالعه همانند سایر مطالعات انجام شده نشان داد که تئوری رفتار برنامه‌ریزی شده پیش‌بینی کننده خوبی برای قصد و پیش‌بینی کننده ضعیفی برای رفتار است.   واژه‌های کلیدی: فست فود، دانش‌آموزان، تئوری رفتار برنامه‌ریزی شده
متن کامل [PDF 598 kb]   (578 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1390/9/24 | انتشار: 1390/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb