دوره 7، شماره 5 - ( 11-1390 )                   جلد 7 شماره 5 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nourieh Z, Keshavarz S A, Hosseinzadeh M J, Azadbakht L. Consumption on Inflammatory and Cardiovascular Risk Factors among Overweight and Obese Female Adults. J Health Syst Res 2012; 7 (5)
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-278-fa.html
زینب نوریه ، سیدعلی کشاورز ، محمدجواد حسین‌زاده ، لیلا آزاد بخت . بررسی اثر مصرف شیر سویا روی فاکتورهای التهابی و قلبی- عروقی زنان بزرگسال دارای اضافه وزن و چاقی. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1390; 7 (5)

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-278-fa.html


1- کارشناسی ارشد، گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- استاد، گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- دانشیار، گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1333 مشاهده)
مقدمه:جایگزینی شیر سویا در رژیم غذایی می‌تواند اثرات مهمی روی فاکتورهای التهابی و قلبی- عروقی زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق داشته باشد. در این مطالعه اثرات شیر سویا در مقایسه با شیر گاو روی فاکتورهای التهابی و قلبی- عروقی زنان بزرگسال دارای اضافه وزن و چاقی ارزیابی شد. روش‌ها این مطالعه، مطالعه کارآزمایی بالینی متقاطع بر روی 24 بیمار بود. تمامی بیماران از رژیم کاهش وزن استفاده کردند. در این بررسی 2 دوره مداخله 4 هفته‌ای (یک دوره رژیم کاهش وزن همراه با شیر سویا و دوره دیگر رژیم کاهش وزن همراه با شیر گاو) و یک دوره washout 2 هفته‌ای وجود داشت. در دوره شیر سویا تنها یک لیوان (240 سی‌سی) شیر سویا جایگزین یک لیوان (240 سی‌سی) شیر گاو شد. یافته‌ها در طی دوره شیر سویا LDL و دور کمر به طور چشمگیری کاهش یافت. میانگین درصد تغییرات برایLDL  در دوره شیر سویا 85/3±  22/11- و در دوره شیر گاو 82/2 ± 18/1- (01/0 =P ) و برای دور کمر در دوره شیر سویا 51/0  ±79/3- و در دوره شیر گاو 55/0 ± 78/1- (02/0 =P ) بود. اما فاکتورهای التهابی، آنزیم‌های کبدی، فشار خون، بقیه فاکتورهای لیپیدی وشاخص‌های گلیسمیک بعد از مصرف دوره شیر سویا در مقایسه با دوره مصرف شیر گاو تغییر چشمگیری پیدا نکرد. نتیجه‌گیری رژیم غذایی همراه با شیر سویا می‌تواند اثرات مهمی در کاهش LDL و محیط دور کمر در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاقی حتی در یک مداخله کوتاه مدت داشته باشد. به هر حال رژیم همراه با شیر سویا تأثیر چشمگیری روی فاکتورهای التهابی، آنزیم‌های کبدی، فشار خون، سطح فیبرینوژن خون و شاخص‌های گلیسمیک نداشت. واژه‌های کلیدی: شیر سویا، فاکتورهای التهابی، چاقی، اضافه وزن
متن کامل [PDF 663 kb]   (895 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1390/11/26 | انتشار: 1390/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb