دوره 8، شماره 1 - ( 2-1391 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 130-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

محتشم غفاری ، عاطفه افشاری ، علی رمضان‌خانی ، حمید سوری ، غلامرضا شریفی راد . آگاهی و نگرش زنان باردار نخست‌زای مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری سمیرم در خصوص روش‌های زایمان: یک مطالعه مقطعی. تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (1) :124-130

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-359-fa.html


1- استادیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
3- دانشیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
4- استاد، گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
5- استاد، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (669 مشاهده)
مقدمه: زایمان طبیعی به عنوان روش ارجح ختم بارداری محسوب می‌شود، اما متأسفانه میزان زایمان طبیعی به دلیل افزایش زایمان سزارین رو به کاهش است. از جمله عواملی که منجر به انتخاب سزارین می‌شود، سطح آگاهی پایین از روش‌های ختم بارداری و نگرش منفی به زایمان طبیعی است. هدف از این مطالعه، بررسی آگاهی و نگرش زنان باردار نسبت به روش‌های زایمان می‌باشد که در سال 1390 انجام گرفت. روش‌ها: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر بر روی 104 زن باردار نخست‌زای واقع در سه ماهه سوم بارداری که به طور متوالی به مراکز بهداشتی درمانی شهری سمیرم مراجعه می‌کردند، به روش سرشماری انجام گردید. داده‌ها از طریق پرسش‌نامه‌ای شامل سؤالات دموگرافیک، آگاهی‌سنجی و نگرش‌سنجی جمع‌آوری شد و از طریق نرم‌افزار 16SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. در جمع‌آوری داده‌ها، روایی و پایایی پرسش‌نامه سنجیده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد، اکثریت افراد مورد پژوهش آگاهی در حد ضعیف (4/40 درصد) و متوسط (4/40 درصد) داشتند و 2/19 درصد از زنان باردار سطح آگاهی بالا داشتند. همچنین 7/32 درصد از زنان باردار نگرش مثبت، 7/57 درصد بی‌نظر و 6/9 درصد نگرش منفی به زایمان طبیعی داشتند. ارتباط معنی‌داری بین سطح آگاهی با سطح تحصیلات، نگرش و وضعیت شغلی وجود داشت، اما بین سطح آگاهی با سن، سن ازدواج و وضعیت اقتصادی ارتباط معنی‌داری وجود نداشت. ارتباط نوع نگرش با سن، سن ازدواج، سطح تحصیلات، وضعیت شغلی و وضعیت اقتصادی معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: از آن جا که آگاهی اکثر زنان باردار نسبت به نوع زایمان در حد ضعیف و متوسط بود و همچنین اکثریت مادران در خصوص نگرش نسبت به زایمان طبیعی اظهار بی‌نظری کردند، بنابراین تأکید می‌گردد در مراکز بهداشتی درمانی به صورت معمول کلاس‌های آموزشی دوران بارداری، به ویژه برای زنان نخست‌زا تشکیل گردد و نظارت و پیگیری بر تشکیل کلاس‌ها و ارزیابی آن‌ها توصیه می‌شود. واژه‌های کلیدی: روش زایمان، آگاهی، نگرش.
متن کامل [PDF 217 kb]   (236 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/2/26 | انتشار: 1391/2/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb