دوره 8، شماره 2 - ( 3-1391 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 246-237 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

داریوش مسعودی بروجنی ، محمدحسین باقیانی مقدم ، غلامرضا شریفی‌راد ، حسین فلاح‌زاده . بررسی رفتارهای پیش‌گیری کننده از اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی در دانش‌آموزان دبیرستان‌های پسرانه منطقه بروجن. تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (2) :237-246

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-386-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزش و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
2- استاد، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
3- استاد، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده:   (736 مشاهده)
مقدمه: اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی، درمانی و اجتماعی قرن حاضر شناخته شده است. مطالعات اخیر نشان داده است که جوانان در برابر مصرف مواد مخدر مقاومت کمی دارند، ولی درباره خطرات ناشی از مصرف مواد، قابلیت درک و پذیرش بالایی دارند. این تحقیق با هدف تعیین رفتارهای پیش‌گیری کننده از اعتیاد به مواد مخدر بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در بین دانش‌آموزان انجام شده است.روش‌ها: این بررسی یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که در بین 224 نفر از دانش‌آموزان مقطع دبیرستان در چهار دبیرستان پسرانه منطقه بروجن انجام گردید. روش نمونه‌گیری در این مطالعه، چند مرحله‌ای تصادفی بود. در این مطالعه توصیفی از متغیرهای دموگرافیک و متغیرهای مبتنی بر سازه‌های مدل اعتقاد بهداشتی (منافع درک شده، شدت درک شده، حساسیت درک شده، موانع درک شده، خود کارامدی و راهنما برای عمل) در جهت عملکردهای پیش‌گیری کننده از اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر استفاده گردید. داده‌های جمع‌آوری شده توسط نرم‌افزار 18SPSS و آزمون‌های توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.یافته‌ها: بین نمره کسب شده از سازه‌های مدل اعتقاد بهداشتی و رفتارهای پیش‌گیری کننده از سوء مصرف مواد مخدر در دانش‌آموزان همبستگی معنی‌داری وجود داشت. همچنین بین تحصیلات پدر دانش‌آموزان و نمره آگاهی به دست آمده توسط ایشان از عوامل مرتبط با پیش‌گیری از سوء مصرف مواد اعتیادآور (001/0 = P) و میان نحوه بیان مشکلات ایشان و رفتارهای پیش‌گیری کننده از سوء مصرف مواد مخدر، رابطه معنی‌داری (002/0 = P) وجود داشته است.نتیجه‌گیری:. یافته‌های این تحقیق همانند مطالعات مشابه دیگر نشان داد که آگاهی از عوامل مرتبط با پیش‌گیری از اعتیاد و نمره کسب شده از سازه‌های مدل اعتقاد بهداشتی در دانش‌آموزان می‌تواند به طور معنی‌داری بر عملکردهای پیش‌گیری کننده آن‌ها تأثیر بگذارد.واژه‌های کلیدی:. پیش‌گیری از اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر، دانش‌آموزان، مدل اعتقاد بهداشتی.
متن کامل [PDF 223 kb]   (384 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/3/26 | انتشار: 1391/3/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb