دوره 8، شماره 3 - ( 5-1391 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 479-474 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مهدی اسدی ، یلدا ارست ، سمیه بهنامی‌پور ، سیامک محبی ، مهدی نوروزی . بررسی غلظت فلزات سنگین در آب ورودی به دستگاه دیالیز بیمارستان‌های استان قم و مقایسه آن با استانداردهای AAMI و EPH. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (3) :474-479

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-399-fa.html


1- مربی، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
2- مربی، گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
3- کارشناس ارشد، گروه بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
4- مربی، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
چکیده:   (1191 مشاهده)
مقدمه: وجود فلزات سنگین در آب ورودی به دستگاه‌های دیالیز و ورود آن به بدن بیماران دیالیزی از طریق همودیالیز (به علت میزان آب زیاد دریافتی در هر بار دیالیز) باعث بروز مشکلات بسیار زیادی از قبیل مسمومیت‌های حاد، بیماری‌های مغزی، استخوانی و غیره می‌شود. بنابراین رعایت استانداردهای مربوطه در زمینه مقدار فلزات سنگین در آب دیالیز ضروری به نظر می‌رسد. این تحقیق در سال 1389 روی نمونه آب ورودی به دستگاه‌های دیالیز بیمارستان‌های استان قم برای مقایسه مقادیر فلزات سنگین موجود در آن‌ها و مقایسه با استانداردهای موجود صورت گرفت.روش‌ها: پژوهش حاضر مطالعه توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی روی تعداد 45 نمونه از ورودی دستگاه دیالیز بیمارستان‌های استان قم، صورت گرفت. با توجه به این که تعداد 3 بیمارستان در استان قم دارای واحد دیالیز می‌باشد، از هر بیمارستان تعداد 15 نمونه برداشت گردید. نمونه‌ها با دستگاه اتمیک مورد آزمایش قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار 17SPSS مورد آنالیز قرار گرفتند.یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار غلظت آلومینیوم، سرب و کادمیوم به ترتیب برابر 50/4 ± 29/4، 42/0 ± 84/2 و 18/0 ± 53/0 میکروگرم بر لیتر و روی برابر با 01/0 ± 002/0 میلی‌گرم در لیتر به دست آمد که این مقادیر از حد استانداردهای AAMI (Association for the advancement of medical instrumentation) و EPH (Extractable Petroleum Hydrocarbon) پایین‌تر بود. در تعداد کمی از نمونه‌ها این مقادیر بالاتراز حد استاندارد بود.نتیجه‌گیری: میانگین فلزات سنگین اندازه‌گیری شده در این بیمارستان‌ها کمتر از حد استاندارد بود. به عبارت دیگر بیماران در شرایط خوبی نسبت به عوارض ناشی از موارد ذکرشده به سر می‌برند. 
متن کامل [PDF 198 kb]   (652 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/5/25 | انتشار: 1391/5/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb