افشین ابراهیمی ، بهرام کمرهئی ، قربان عسگری ، عبدالمطلب صیدمحمدی ، قدرتاله روشنائی . پتانسیل خورندگی و رسوبگذاری آب آشامیدنی در شبکه توزیع شهر کوهدشت با استفاده از اندیسهای خورندگی. تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (3) :480-486
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-400-fa.html
1- استادیار، مرکز تحقیقات محیطزیست، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
2- مربی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران
3- استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
4- استادیار، گروه آمار زیستی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
چکیده: (705 مشاهده)
مقدمه: یکی از عوامل تأثیرگذار در کیفیت آب خورندگی است. عدم کنترل کیفیت شیمیایی آب در شبکه توزیع باعث وقوع پدیدههای خورندگی و رسوبگذاری و در نتیجه آسیبهای اقتصادی و بهداشتی میشود. هدف این مطالعه بررسی کیفیت شیمیایی آب آشامیدنی مورد استفاده در شهر کوهدشت و تعین پتانسیل خوردندگی و رسوبگذاری آن است. روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، به طور منظم از 12 منطقه از پیش تعیین شده شهر کوهدشت در دو مرحله نمونهبرداری انجام شد. مقادیر اندیسهای لانژلیه، رایزنر، خورندگی و پوکوریوس با تعیین پارامترهای درجه حرارت، سختی کلسیم، قلیائیت، کل جامدات محلول و pH محاسبه گردید. از آزمون student t برای تحلیل دادهها و مقایسه میانگینها استفاده شد. یافتهها: مقادیر اندیسهای لانژلیه 47/0-، رایزنر 86/7، خورندگی 43/11 و پوکوریوس 49/6 به دست آمد. نتیجهگیری: نتایج حاکی از این واقعیت است که آب شهر کوهدشت دارای خاصیت متمایل به خورندگی است. از این رو مسؤولین آب شهری میبایست اقداماتی در زمینه تعدیل pH و تثبیت آب انجام دهند. واژههای کلیدی: خورندگی، اندیس خورندگی، کوهدشت، سیستم آبرسانی
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/5/25 | انتشار: 1391/5/25