دوره 8، شماره 3 - ( 5-1391 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 414-407 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

لیلا آزادبخت ، محمدحسین روحانی ، احمد اسماعیل‌زاده . بررسی تأثیر دریافت سویا بر سطح لپتین سرم در یک کارآزمایی بالینی متقاطع در زنان مبتلا به سندرم متابولیک. تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (3) :407-414

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-409-fa.html


1- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد،کمیتهتحقیقات دانشجویی، مرکزتحقیقات امنیتغذایی،گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیهوعلومغذایی، دانشگاهعلومپزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (653 مشاهده)
مقدمه: ممکن است مصرف سویا بر سطح سرمی لپتین مؤثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف سویا بر سطح لپتین سرم در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک است. روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی متقاطع 42 زن مبتلا به سندرم متابولیک شرکت کردند. سپس افراد به یکی از گروه‌های زیر به مدت 8 هفته تقسیم شدند. گروه شاهد که رژیم غذایی DASH (Dietary approaches to stop hypertension)، گروهی که رژیم غذایی پروتئین سویا و گروهی که رژیم غذایی دانه سویا دریافت کردند. سطح لپتین سرم به روش ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: در طول سه مرحله مداخله تغییر معنی‌داری در وزن دیده نشد. همچنین تفاوت معنی‌داری بین مقادیر نهایی غلظت لپتین سرم بعد از استفاده از این رژیم‌های غذایی مشاهده نگردید (میانگین هندسی ± انحراف معیار: ng/mL 5/2 ± 9/16 در گروه شاهد، ng/mL 6/1 ± 1/16 در گروه پروتئین سویا و ng/mL 7/1 ± 9/15 در گروه دانه سویا). مقایسه درصد تغییرات سطح سرمی لپتین در گروه پروتئین سویا و دانه سویا نسبت به گروه شاهد نشان داد که رژیم‌های حاوی سویا اثری در تغییرات سطح لپتین نداشتند. نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان داد که پروتئین و دانه سویا تأثیری بر وزن و سطح لپتین سرم در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک ندارد. واژه‌های کلیدی: سویا، لپتین، سندرم متابولیک، زنان یائسه
متن کامل [PDF 192 kb]   (205 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/5/25 | انتشار: 1391/5/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb