دوره 8، شماره 4 - ( 7-1391 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 558-548 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taher Goorabi Z, Sharifi Rad G, Modi M. Nutrition in Pregnancy, Breastfeeding and Menopause. J Health Syst Res 2012; 8 (4) :548-558
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-432-fa.html
زویا طاهرگورابی ، غلامرضا شریفی راد ، میترا مودی . تغذیه در حاملگی، شیردهی و یائسگی. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (4) :548-558

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-432-fa.html


1- دانشجوی دکتری فیزیولوژی، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،اصفهان، ایران.
2- استاد آموزش بهداشت ، گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران.
3- دانشجوی دکتری، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان و عضو هیات علمی گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده:   (1344 مشاهده)
سلامت و بهداشت زنان همواره یکی از مسایل مهم بهداشتی در جوامع بشری به شمار می‌رود. زنان در طول عمر خود از مراحل فیزیولوژیک حاملگی و شیردهی گذر می‌کنند و سپس در سنین میان‌سالی به مرحله یائسگی می‌رسند. هر کدام از این مراحل با یک سری تغییرات فیزیولوژیک همراه است. یکی از مواردی که برای حاملگی و شیردهی موفق و مرحله یائسگی بی‌خطر حایز اهمیت است، توجه به تغذیه و رژیم غذایی است. تغذیه در سراسر زندگی فرد مهم است، اما در هیچ یک از مراحل زندگی اهمیت آن به اندازه زمان حاملگی و شیردهی نیست. به ویژه امروزه با تغییراتی که در کیفیت غذاها و فراوری آن‌ها و نیز سبک زندگی حاصل شده است، لزوم توجه به آن را در ارتباط با سلامت کودک و ابعاد مختلف آن دو چندان می‌سازد. با افزایش سن و کاهش قدرت باروری در زنان و بروز یائسگی که با اثرات کوتاه و طولانی مدت بر سلامتی همراه است، چاقی و اضافه وزن عامل خطر عمده برای بسیاری بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان‌ها و پوکی استخوان محسوب می‌شود و با بسیاری از مسایل بهداشتی نیز مرتبط است. بنابراین با دریافت رژیم غذایی مناسب، سلامت زنان می‌تواند در سراسر عمر حفظ گردد. واژه‌های کلیدی: تغذیه، حاملگی، شیردهی، یائسگی، سلامت زنان
متن کامل [PDF 371 kb]   (1176 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/7/24 | انتشار: 1391/7/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb