Ghafari M, Ebadi L, Ramazankhani A, Souri H. Fast Food Consumption and Its Related Factors among Students: A Cross-Sectional Study. J Health Syst Res 2013; 8 (6) :981-990
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-467-fa.html
محتشم غفاری ، لیلا عبادی ، علی رمضانخانی ، حمید سوری . بررسی رفتار مصرف غذاهای سریع و عوامل مرتبط با آن در دانشآموزان مدارس راهنمایی شهر تهران در سال 1390: یک مطالعه مقطعی. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (6) :981-990
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-467-fa.html
1- استادیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دانشیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- استاد، گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (1365 مشاهده)
مقدمه: امروزه تغییرات وسیع در شیوه زندگی سبب شده است که میزان استفاده از غذاهای سریع افزایش یابد. بنابراین با توجه به اهمیت تغذیه در سنین نوجوانی، در این مطالعه رفتار مصرف غذاهای سریع و عوامل مرتبط با آن در دانشآموزان مدارس راهنمایی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.روشها: مطالعه مقطعی(Cross-sectional) از نوع توصیفی- تحلیلی (Descriptive-analytic) حاضر با استفاده از پرسشنامه خودایفا بین 768 نفر (384 نفر پسر و 384 نفر دختر) از دانشآموزان پایههای اول، دوم و سوم راهنمایی در مناطق 2، 9 و 18 آموزش و پرورش تهران که با نمونهگیری تصادفی چند مرحلهای انتخاب شدند، انجام گردید؛ به طوری که در بین مناطق سهگانه منتخب، در هر یک از مناطق 2 و 9 دو مدرسه دولتی و دو مدرسه غیر انتفاعی راهنمایی پسرانه و دخترانه به طور تصادفی انتخاب شد و در منطقه 18 با توجه به تعداد کم مدارس غیر انتفاعی و کمیت دانشآموزان در این مدارس نمونههای مورد نظر در این منطقه از دو مدرسه دولتی انتخاب شدند. در مجموع نمونههای مورد مطالعه از میان 10 مدرسه برگزیده شدند. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مشارکت افراد در این تحقیق داوطلبانه و با رضایت آگاهانه بود.یافتهها: به طور کلی 7/98 درصد دانشآموزان از غذاهای سریع استفاده میکردند که از میان آنها 8/36 درصد 3-2 بار در هفته و 7/14 درصد هر روز غذای سریع مصرف میکردند. طبق یافتههای این پژوهش، میزان مصرف غذاهای سریع در دانشآموزان پسر و دختر تفاوت معنیداری داشت (01/0 > P). نتایج حاصل از آزمون رگرسیون حاکی از این بود که جنسیت و منطقه سکونت دانشآموزان از عوامل تأثیرگذار در رفتار مصرف غذاهای سریع هستند.نتیجهگیری: نتایج حاکی از بالا بودن مصرف غذاهای سریع در دانشآموزان مدارس راهنمایی تهران بود. بنابراین انجام مداخلات آموزشی به منظور کاهش مصرف غذاهای سریع در جمعیت نوجوان کاملاً ضروری بوده و توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/11/27 | انتشار: 1391/11/27