دوره 8، شماره 6 - ( 11-1391 )                   جلد 8 شماره 6 صفحات 921-903 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maghsoudi Z, Azadbakht L. The New Approach to the Association between Healthy Dietary Patterns and Diabetes Mellitus Based on Evidence. J Health Syst Res 2013; 8 (6) :903-921
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-474-fa.html
زهرا مقصودی ، لیلا آزادبخت . رویکردی نوین بر ارتباط الگوهای سالم غذایی در بیماری دیابت ملیتوس بر مبنای شواهد. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (6) :903-921

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-474-fa.html


1- دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (906 مشاهده)
مقدمه: رشد چشمگیر آمار مبتلایان به دیابت ملیتوس و خطر عوارض آن، لزوم تمرکز بر راه‌های کنترل دیابت از طریق اصلاح شیوه زندگی، الگوی غذایی و فعالیت بدنی را مطرح می‌نماید. این مطالعه مروری سیستماتیک به ارتباط الگوهای غذایی سالم بر کنترل هیپرگلایسمی (افزایش قند خون)، مقاومت به انسولین و دیابت ملیتوس نوع 2 می‌پردازد. روش‌ها: در این جستجو لغات کلیدی مورد بررسی مشتمل بر: الگوی غذایی Healthy، Prudent، Mediterranean و DASH (Dietary approach to stop hypertension)، Diabetes mellitus، Insulin resistance و Metabolic syndrome بود. جستجو در موتورهای جستجوی PubMed، ISI، Cochrane Central Register of Controlled Trials Databases، Iran Medex و Magiran اجرا شد. مجلات، کتاب‌های الکترونیکی، سمینارها، سمپوزیوم‌ها و مقالات (در قالب کوهورت آینده‌نگر، کارآزمایی بالینی تصادفی و مقطعی) منتشر شده بین سال‌های 1992 تا 2011 مورد بررسی قرار گرفتند. منابع بر اساس عنوان، خلاصه و متن کامل انتخاب شد. یافته‌ها: جمع‌بندی منابع مرتبط نشان داد که الگوی غذایی غنی از غلات کامل، آجیل، دانه‌ها، سبزیجات، میوه‌ها و فیبر و گوشت سفید بر خلاف الگوی خوراک سرشار از گوشت قرمز و فرآوری شده و غلات تصفیه شده دارای اثر حمایتی در کنترل هیپرگلایسمی است. الگوهای غذایی «سالم»، «مدیترانه‌ای»، «Prudent» و «DASH» با خطر کمتر دیابت ملیتوس نوع 2 همراه است. نتیجه‌گیری: تبعیت از الگوی غذایی سالم سرشار از غذاهای پرفیبر و فرآوری نشده، احتمال مقاومت به انسولین، هیپرگلایسمی و خطر دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد. واژه‌های کلیدی: الگوی غذایی، دیابت ملیتوس نوع 2، مقاومت به انسولین، اختلال تحمل گلوکز، هیپرگلایسمی
متن کامل [PDF 284 kb]   (967 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/11/27 | انتشار: 1391/11/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb