جلد 9 - ویژه نامه تغذیه                   جلد 9 - ویژه نامه تغذیه صفحات 1459-1450 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadjavad Hosseinzadeh-Atar, Hossein Hajainfar. Effect of omega3 on weight, waist and hip and relation with visfatin Vs placebo in patient with type2 diabetes. HSR 2013; 9 (S1) :1450-1459
محمدجواد حسن زاده عطار ، حسین حاجیان فر . بررسی اثر امگا3 در مقایسه با پلاسبو بر تغییرات وزن و دور کمر، دور باسن و ارتباط آن با ویسفاتین در بیماران دیابتی نوع2. تحقیقات نظام سلامت. 1392; 9 (S1) :1450-1459

1- کارشناس ارشد تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تهران، شعبه بین الملل،‌ تهران،‌ ایران
2- استادیار، تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شعبه بین الملل، تهران، ایران
مقدمه: چاقی و بالا بودن اندازه دور کمر به باسن ( نوع آندروئید) در شیوع بیماری‌های قلب و عروق و دیابت نوع 2 نقش دارد. افزایش بافت چربی به خصوص چربی احشایی وابستگی کاملی به عوامل خطرآفرین بیماری‌های قلبی- عروقی چون عدم تحمل گلوکز، هیپرلپیدمی، پرفشاری خون و همچنین به عنوان عامل زمینه‌ساز در دیابت و سندرم متابولیک نقش دارد. در بیشتر موارد مقاومت به انسولین و دیابت نوع دو با چاقی همراه است . روش‌ها: تعداد 71زن مبتلا به دیابت نوع 2به دو گروه تحت درمان با کپسول امگا3 وگروه کنترل با کپسول‌ دارونما قرار گرفتند. سن، قد، وزن، دور کمر از طریق مشاهده و پرسشنامه گرفته شد. بیماران پس از 8 هفته از نظر میانگین موارد فوق ارزیابی شدند. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS  مورد تحلیل قرار گرفت . یافته‌ها میانگین وزن بیماران،BMI، دور کمر، دور باسن و نسبت آنها در 2 گروه قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی‌داری نداشت (P>0.05) اما میانگین تغییرات وزن بیماران، BMI، دور کمر، دور باسن و نسبت آنها در 2 گروه تفاوت معنی‌داری داشت (P<0.001) . نتیجه‌گیری: از یافته‌های به دست آمده می‌توان نتیجه گرفت که امگا3 باعث کاهش وزن بیماران گردیده است همچنین BMI و WHR کم شده است ولی با توجه به اینکه مدت انجام مطالعه کوتاه بوده است این تغییرات در بعد از مداخله معنی‌دار نبود اما میانگین تغییرات آنها تفاوت معنی‌داری داشته است باید تحقیقات جدیدی با مدت بیشتر انجام گردد. واژه‌های کلیدی: چاقی، ویسفاتین، امگا3، نسبت اندازه دور کمر به باسن، دیابت نوع2  [M1]لطفا نسخه این نرم افزار را وارد فرمایید.
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1400/5/19 | انتشار: 1400/5/19