جلد 9 - ویژه نامه تغذیه                   جلد 9 - ویژه نامه تغذیه صفحات 1526-1515 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farihe Ahmadzadeh Sani, Majid Hajifaraji, Yadollah Mehrabi, Mohammad Salem Rezaee, Homa Hajimehdipour, Abbas Hasanzadeh. The effect of sour tea consumption (Hibiscus sabdariffa L.) on the lipid profile in dyslipidemic subjects. HSR 2013; 9 (S1) :1515-1526
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-546-fa.html
فریحه احمدزاده ثانی ، مجید حاجی‌فرجی ، یداله محرابی ، محمدسالم رضایی ، هما حاجی‌مهدی‌پور ، عباس حسن‌زاده . تأثیر مصرف چای‌ترش بر پروفایل ‌لیپیدی افراد مبتلا به دیس‌لیپیدمی. تحقیقات نظام سلامت. 1392; 9 (S1) :1515-1526

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-546-fa.html


1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم تغذیه، شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه تحقیقات سیاستگذاری غذا و تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذائی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران،‌ ایران
3- استاد آمار زیستی – گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،‌ تهران، ایران
4- متخصص بیماری‌های داخلی- دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خراسان رضوی، ایران
5- استادیار- گروه داروسازی سنتی- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
6- دانشگاه علوم پزشکی گناباد
چکیده:   (885 مشاهده)
مقدمه: دیس‌لیپیدمی مهم‌ترین علت بیماری‌های قلبی‌ عروقی در جهان است و درمان گیاهی نقش مهمی در درمان دیس‌لیپیدمی دارد. با توجه به اینکه مطالعات محدودی در خصوص اثر چای‌ترش (Hibiscus sabdariffa L.) در مدل‌های انسانی انجام شده، این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مصرف چای‌ترش بر پروفایل لیپیدی افراد مبتلا به دیس‌لیپیدمی انجام گرفت. روش‌ها: یک مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی کنترل‌دار بر روی 43 نفر از بیماران مبتلا به دیس‌لیپیدمی پلی‌ژنیک بدون سابقه بیماری قلبی عروقی، دیابت، کلیوی، کبدی، تیروئیدی که هیچگونه داروی پایین‌آورنده چربی خون مصرف نمی‌کردند، انجام گرفت. بیماران به طور تصادفی به دو گروه شاهد و تجربی تقسیم ‌شدند. به هر دو گروه در ابتدای طرح، آموزش‌های اصلاح سبک زندگی داده ‌شد. گروه تجربی روزانه دو لیوان چای ‌ترش را صبح و عصر بین وعده‌های غذایی به مدت 90 روز مصرف نمودند که جایگزین دو لیوان از چای‌سیاه مصرفی روزانه شد. در ابتدا و روزهای 45 و 90 نمونه خون افراد بعد از 14-12 ساعت ناشتایی گرفته و پروفایل لیپیدی اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: در گروه تجربی، تغییرات میانگین کلسترول‌تام پایه، روزهای 45 و 90 اختلاف معنی‌داری داشته و کاهش 46/9% را نشان داد. تغییرات میانگین HDL-c وLDL-c  پایه، روزهای 45 و 90 اختلاف معنی‌داری داشته و به ترتیب کاهش 33/8% و 80/9% را نشان ‌داد. بنابراین مصرف چای‌ترش می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی مفید باشد. نتیجه‌گیری: در مطالعه حاضر کاهش HDL-c اختلاف معنی‌داری بین دو گروه نشان داد که از نظر بالینی معنی‌دار نبود، در سایر لیپیدها اختلاف معنی‌داری بین دو گروه مشاهده نشد. واژه‌های کلیدی: Hibiscus sabdariffa L.، دیس‌لیپیدمی پلی‌ژنیک، چای ‌ترش، پروفایل لیپیدی
متن کامل [PDF 377 kb]   (415 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1400/5/19 | انتشار: 1400/5/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb