جلد 9 - ویژه نامه تغذیه                   جلد 9 - ویژه نامه تغذیه صفحات 1620-1614 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehdi Tarkesh Esfahani, Golnoush Madani, Parham Hosseini. Study of Aflatoxin M1 Contamination in Iranian White Cheese Produced by Isfahan Dairy Factories using ELISA Technique. HSR 2013; 9 (S1) :1614-1620
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-554-fa.html
مهدی ترکش اصفهانی ، گلنوش مدنی ، پرهام حسینی . بررسی آلودگی به آفلاتوکسینM1 در پنیرهای سفید ایرانی شهر اصفهان به روش الایزا. تحقیقات نظام سلامت. 1392; 9 (S1) :1614-1620

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-554-fa.html


1- کارشناس ارشد صنایع غذایی، اصفهان، ایران
2- کارشناس ارشد بیوتکنولوژی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (927 مشاهده)
مقدمه: آفلاتوکسین‌ها از مهمترین گروه‌های مایکوتوکسین‌ها هستند که توسط گونه‌های قارچ آسپرژیلوس نظیر آسپرژیلوس  فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس در مواد غذایی آلوده به این  قارچ‌ها تولید می‌شوند. آفلاتوکسین M1 دفع شده در شیر حیوان‌های شیرده حاصل تغذیه خوراک آلوده به آفلاتوکسین  B1می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در پنیر سفید ایرانی تولید شده در کارخانجات تولید کننده فراورده‌های لبنی شهر اصفهان می‌باشد. روش‌ها: درمجموع 50 نمونه پنیر به طور تصادفی از پنج کارخانه این شهر جمع آوری شد و میزان آفلاتوکسین M1 در آنها با استفاده از روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج بررسی آفلاتوکسین M1 در 50 نمونه پنیر سفید آزمایش شده غلظتی بین 72 تا 297 نانوگرم در کیلوگرم را نشان داد. 33 نمونه از50 نمونه پنیر مورد آزمایش (66٪) آلوده به آفلاتوکسین M1 بوده و میانگین میزان آفلاتوکسین در نمونه های آلوده 7/162 نانوگرم در کیلوگرم تعیین گردید. همچنین میزان آفلاتوکسین M1 در6 نمونه (18/18٪ موارد مثبت) بیش از حداکثر تعیین شده (250 نانوگرم در کیلوگرم) استاندارد کشورهای اروپایی بدست آمد. تجزیه و تحلیل آماری هیچ اختلاف معنی داری (05/0P<) میان میانگین میزان آفلاتوکسین M1 در نمونه های پنیر بررسی شده را نشان نداد. نتیجه‌گیری: سلامتی انسان با مصرف شیر و فراورده های لبنی آلوده به آفلاتوکسین M1 همواره مورد توجه بوده است . بنابراین مواد غذایی بایستی همواره از لحاظ میزان آفلاتوکسین بررسی شده و تا حد امکان از آلودگی به قارچ ها دور نگه داشته شوند.   واژه‌های کلیدی :آفلاتوکسین M1  ، الایزا، پنیر سفید ایرانی
متن کامل [PDF 244 kb]   (432 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1400/5/19 | انتشار: 1400/5/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb