جلد 9 - ویژه نامه تغذیه                   جلد 9 - ویژه نامه تغذیه صفحات 1678-1671 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehdi Asadi, Siamak Mohebi, Somayeh Behnamipour, Fatemeh Hasanpour, Mohammad Hozoori. Concentration of fluoride intake through water and tea consumption in Qom city residents in 2012; a cross-sectional study. HSR 2013; 9 (S1) :1671-1678
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-559-fa.html
مهدی اسدی ، سیامک محبی ، سمیه بهنامی‌پور ، فاطمه حسن‌پور ، محمد حضوری . بررسی غلظت فلوراید دریافتی از طریق آب و چای مصرفی در ساکنین شهر قم در سال 1391؛ یک مطالعه مقطعی. تحقیقات نظام سلامت. 1392; 9 (S1) :1671-1678

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-559-fa.html


1- دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست دانشگاه تهران، تهران، ایران و عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات آلاینده های محیطی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری و ارتقا سلامت،دانشگاه علوم پزشکی قم،قم،ایران
3- کارشناس ارشد شیمی تجزیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
4- دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
5- استادیار، مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
چکیده:   (889 مشاهده)
مقدمه: بدن انسان فلوئور را از منابع مختلفی از جمله آب و غذا دریافت می‌کند. وجود این عنصر به منظور پیشگیری از پوسیدگی دندان ضروری است. از سویی با رسیدن غلظت آن به بیش از حد مجاز منجر به آسیب‌های زیادی از جمله فلوئوروزیس دندانی و اسکلتی می‌گردد. در بین نوشیدنی‌ها چای از جمله منابع با غلظت بالای فلوراید محسوب می‌شود. بررسی حاضر با هدف سنجش غلظت فلوراید در آب و چای مصرفی شهر قم صورت گرفت. روش‌ها: پژوهش حاضر مطالعه توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال 1391 بر نمونه‌های آب و نشان‌های تجاری چای‌های پر مصرف در شهر قم انجام شد. غلظت فلوراید در نمونه‌های آب با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر HACH مدل DR-4000 و فلوراید موجود در نمونه‌های چای با استفاده از روش یون انتخابی اندازه‌گیری شد. اطلاعات پس از جمع‌آوری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: با توجه به آزمایشات صورت گرفته میانگین غلظت فلوراید موجود در آب شرب بین mg/l 63/0 -07/0 به دست آمد. کمترین مقدار مربوط به دستگاه‌های تصفیه خانگی بود. غلظت فلوراید در چا ی‌های خشک کیسه‌ای mg/kg 9/138و در چای‌های خشک سیاه دانه mg/kg71/153 بود. همچنین غلظت این عنصر در چای‌های دم کرده کیسه‌ای mg/l 29/1 و در چای‌های دم کرده سیاه دانهmg/l 5/1 بدست آمد. نتیجه‌گیری: نتابج این بررسی نشان داد که دستگاه‌های تصفیه آب خانگی و صنعتی میزان فلوراید موجود در آب آشامیدنی را تا حد زیادی کاهش می‌دهند. بنابراین نوشیدن چای می‌تواند کمبود فلوراید موجود در آب آشامیدنی را تا حدی جبران کند. واژه‌های کلیدی: فلوراید، آب آشامیدنی، چای، قم
متن کامل [PDF 234 kb]   (449 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1400/5/19 | انتشار: 1400/5/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb