Fatemeh Falah Medvari, Elaheh Mohagheghnezhad, Sahar Saraf Bank, Reihaneh Seyed Ghaleh, Leila Azadbakht. The Association between Polyunsaturated Fatty Acid Intake and Obesity and Abdominal Adiposity in Female Students of Isfahan University of Medical Sciences, Iran. HSR 2013; 9 (1) :20-31
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-593-fa.html
فاطمه فلاح مدواری ، الهه محققنژاد ، سحر صراف بانک ، ریحانه سیدقلعه ، لیلا آزادبخت . ارتباط دریافت اسیدهای چرب چند غیر اشباع (PUFA)، چاقی و چاقی شکمی در دختران دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1392; 9 (1) :20-31
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-593-fa.html
1- کارشناس، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (772 مشاهده)
مقدمه: در حال حاضر، چاقی به یک مشکل جهانی تبدیل شده است. مطالعههای زیادی در مورد چاقی و چاقی شکمی انجام شده است. از این رو در این تحقیق ارتباط دریافت Poly unsaturated fatty acid (PUFA) با شیوع چاقی و چاقی شکمی در دختران دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مورد بررسی قرار گرفت. روشها: این تحقیق روی 160 نفر دانشجوی دختر 30-18 سال و به روش مقطعی انجام شد. دانشجویان به روش تصادفی انتخاب شدند. از افراد فرم بسامد خوراک نیمه کمی اعتبارسنجی شده گرفته شد. فعالیت بدنی با استفاده از پرسشنامه استاندارد فعالیت بدنی ارزیابی شد. جهت بررسی ارتباط PUFA با شاخصهای آنتروپومتریک از Linear regression، Logistic regression و آزمون همبستگی استفاده شد. آنالیزها با استفاده از نرمافزار SPSS (SPSS Inc., Chicago, IL) انجام شد. یافتهها: نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که شیوع چاقی 5/2 درصد، چاقی شکمی 3/1 درصد و اضافه وزن 4/9 درصد است. میانگین وزن، Body mass index (BMI) و دور کمر به ترتیب برابر 21/56 کیلوگرم، 88/21 کیلوگرم بر متر مربع و 94/70 سانتیمتر بود. همچنین میانگین دریافت چربی و PUFA به ترتیب 11/74 و 54/17 گرم در روز بود. نتیجهگیری: ارتباط معنیداری بین مصرف PUFA با وزن، دور کمر، اضافه وزن، چاقی و چاقی شکمی در دانشجویان دختر مشاهده نشد (05/0 P >). واژههای کلیدی: PUFA (اسیدهای چرب چند غیر اشباع)، چاقی، چاقی شکمی، BMI
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1392/1/26 | انتشار: 1392/1/26