1- مرکز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- کارشناسی ارشد جغرافیای پزشکی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی،دانشگاه اصفهان،اصفهان
3- کارشناس مهندسی منابع طبیعی- شیلات– گرایش تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
چکیده: (1133 مشاهده)
تغییرات آب و هوایی در سراسر جهان در حال حاضر یک واقعیت است که تاثیرات مختلفی بر محیط زیست و سلامت انسان و موجودات دارد. در مورد تاثیر تغییرات آب و هوایی بر سیستم مواد غذایی، به خصوص غذاهای دریایی از مزرعه تا سفره اطلاعات کمی وجود دارد. هدف از این مطالعه مروری، بررسی بنیادین اثرات تغییرات آب و هوایی بر ایمنی غذاهای دریایی و پیامدهای آن بر سلامت انسان است. پیشبینی میشود تغییرات آب و هوایی باعث افزایش آلودگیهای شیمیایی و بیولوژیکی مانند فلزات سمی، باقیماندههای مواد شیمیایی آلی، جلبکهای سمی و سموم آنها و پاتوژنها شود که تهدیدی جدی بر سلامت و امنیت غذاهای دریایی داشته و از طریق زنجیره غذایی سلامت انسان را به خطر میاندازد که نیاز به توجه جدی در این زمینه است. واژههای کلیدی: تغییرات آب و هوا، زنجیره غذایی، کیفیت آب و غذا
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1392/8/24 | انتشار: 1392/8/24