Majid Barati, Ayub Yarmohammadi, Shayan Mostafaei, Zhara Gholi, Samyra Razani, Sayde Sadate Miry Hazave. Evaluating the relationship between attitudes and beliefs, influencing fast-food eating among students of Hamadan University of medical sciences. HSR 2014; 10 (3) :500-508
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-719-fa.html
مجید براتی ، ایوب یارمحمدی ، شایان مصطفایی ، زهرا قلی ، سمیرا رازانی ، سعیده سادات میری هزاوه . بررسی رابطه نگرش ،باور های هنجاری وباورهای کنترلی وخودکارآمدی دانشجویان نسبت به غذای آماده (فست فود) با شیوه های دموگرافیکی در دانشجویان علوم پزشکی شهر همدان. تحقیقات نظام سلامت. 1393; 10 (3) :500-508
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-719-fa.html
1- دانشجوی دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت،گروه بهداشت عمومی ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی همدان،همدان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد آمار زیستی ، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی ،دانشکده بهداشت ،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، اصفهان، ایران
4- کارشناس بهداشت عمومی ،دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، همدان، ایران
چکیده: (898 مشاهده)
مقدمه: امروزه استفاده از غذای آماده درجوانان یک مشکل بهداشتی در ایران و سایر کشورهای جهان میباشد و نزدیک به یک سوم از این افراد به طور روزانه از غذای آماده بیرون از منزل استفاده میکنند. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت نگرش، باورهای هنجاری و باورهای کنترلی وخودکارامدی دانشجویان نسبت به مصرف غذای آماده در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان انجام شده است.روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی– تحلیلی و از نوع مقطعی میباشد که در بین 250 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال91 اجرا شد. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت را تکمیل کردند. اطلاعات جمعآوری شده و با استفاده از نرمافزار آماری 16spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافتهها: نگرش با متغیرهای داشتن رژیم غذایی کاهش وزن و محل سکونت رابطه معنیداری داشت. باورهای هنجاری تنها با متغیرهای جنسیت و مقطع تحصیلی رابطه معنیداری داشت و سطح خود کارامدی دانشجویان نسبت به غذای آماده با متغیرهای سن و جنسیت رابطه معنیداری داشت. در واقع در جنس مؤنث خود کارامدی بیشتری در رابطه با مصرف غذای آماده وجود دارد. باورهای کنترلی با هیچ یک از متغیرهای مورد بررسی رابطه معنیداری نداشت.نتیجهگیری: اطلاعات بهدست آمده از این مطالعه حاکی از آن است که مصرف غذای آماده در بین پسران و همچنین در بین دانشجویان ساکن خوابگاه بیشتر میباشد که این خود بیانگر نیاز به ایجاد نگرش و باورهای صحیح در رابطه با مصرف غذای آماده در بین دانشجویان میباشدواژههای کلیدی: غذای آماده ، نگرش ، باورهای هنجاری ، باورهای کنترلی ، باورهای خودکارامدی
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1393/7/23 | انتشار: 1393/7/23