دوره 10، شماره 3 - ( 7-1393 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 456-450 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ali Mohammad Ebrahimi, Nasser Hamdami, Golnoush Madani. Impact of modified atmosphere packaging on physical and chemical properties of pomegranate arils during storage at the different temperatures. HSR 2014; 10 (3) :450-456
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-726-fa.html
علی محمد ابراهیمی ، ناصر همدمی ، گلنوش مدنی . اثر بسته‌بندی تحت اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات فیزیکی و شمیایی دانه‌های انار طی نگهداری در دماهای متفاوت. تحقیقات نظام سلامت. 1393; 10 (3) :450-456

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-726-fa.html


1- کارشناس ارشد، رشته علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار، عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
3- کارشناس ارشد بیوتکنولوژی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (708 مشاهده)
مقدمه: فراوری انار به صورت خشک کردن، رب، آب‌گیری و کنسانتره کردن باعث کاهش خصوصیات تغذیه‌ای و از بین رفتن عطر و طعم ویژه آن می‌گردد. از طرف دیگر مشکل جدا کردن پوسته از دانه، تازه خوری آن را محدود می‌نماید به همین دلیل تولید دانه‌های آماده مصرف امکان مصرف تازه آن را آسان‌تر می‌کند. در این مطالعه، تغییرات خصوصیات کیفی دانه‌های انار آماده مصرف تحت بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده مورد مطالعه قرار گرفت.روش‌ها: دانه‌ها در فیلم پلی‌اتیلن با دانسیته کم با ضخامت 100 میکرومتر بسته‌بندی گردید و به ترتیب به مدت 11 و 9 روز در دمای 4 و 10 درجه سانتی‌گراد ذخیره شدند. در طی نگهداری تغییرات غلظت گاز و خصوصیات کیفی شامل اسیدیته، pH، مواد جامد محلول، بافت و رنگ تعیین گردید.یافته‌ها: طی نگهداری، غلظت اکسیژن در داخل بسته از % 9/20 به %0 درصد و اسیدیته دانه‌های انار از %25/1 به %07/1 کاهش و غلظت دی‌اکسیدکربن از %03/0 به %7/20 افزایش می‌یابد. وزن دانه‌ها در بسته و دما اثر معنی‌داری بر شدت تغییرات غلظت هر دو گاز نشان داد. میزان pH دانه‌های انار در روزهای اول نگهداری افزایش ولی در ادامه کاهش یافت. میزان مواد جامد محلول، بافت و رنگ دانه‌های انار طی نگهداری تغییر معنی‌داری نداشت.نتیجه‌گیری: دانه‌های انار در بسته‌های پلی‌اتیلنی و دمای نگهداری 4 و 10 درجه‌سانتی‌گراد به ترتیب 7 و 5 روز قابل نگهداری است. احتمالا در دماهای بالاتر به منظور جلوگیری از رسیدن به غلظت‌های بحرانی اکسیژن و دی اکسیدکربن ایجاد سوراخ‌هایی در فیلم بسته‌بندی ضروری به نظر می‌رسد.واژه‌های کلیدی: انار، خصوصیات سلامتی بخش، اتمسفر اصلاح شده
متن کامل [PDF 512 kb]   (248 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1393/7/23 | انتشار: 1393/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb