دوره 10، شماره 3 - ( 7-1393 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 415-407 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zahra Maghsoudi, Leila Azadbakht. The role of dietary pattern on hyperglycemia and insulin resistance: a systematic review. HSR 2014; 10 (3) :407-415
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-728-fa.html
زهرا مقصودی ، لیلا آزادبخت . نقش الگوی غذایی برهایپرگلایسمی ومقاومت به انسولین: یک مرور سیستماتیک. تحقیقات نظام سلامت. 1393; 10 (3) :407-415

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-728-fa.html


1- دانشجوی Ph.D.، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (895 مشاهده)
چکیده مقدمه : مطالعه حاضر به منظور بررسی سیستماتیک الگوهای غذایی غربی و تأثیر آن‌ها در بروز مقاومت به انسولین و نوع دوم بیماری دیابت ملیتوس می‌باشد. روش ها: این بررسی با مرور موتورهای جستجو از قبیل : ISI, Cochrane Central Register of Controlled Trials databases, Pubmed, Iran Medex and MagIran انجام شد. لغات کلیدی مورد جستجو مشتمل بر: "دیابت ملیتوس"، "سندرم متابولیک"، "مقاومت به انسولین"، "الگوی غذایی" بود.  یافته‌ها: جستجوی انجام شده در محدوده زمانی سال‌های 2011-1992 و به صورت جامع در قالب مجلات، کتاب‌های الکترونیکی، سمینارها و سمپوزیوم‌ها اجرا شد. انواع مطالعات اعم از مطالعات کوهورت آینده‌نگر، کارآزمایی بالینی و مقطعی براساس بررسی عنوان ، خلاصه و متن کامل مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از حذف مطالعات دارای گروه هدف حیوانی، کودکان و نوجوانان از مجموعه، 738 مورد استخراج شد. نتایج حاکی از تأثیرمعنی‌دارالگوی غذایی "غربی" غنی از گوشت قرمز، غذاهای فرایندشده و سرخ کرده، غلات تصفیه شده و دارای نمایه گلایسمی بالا در بروز هایپرگلایسمی است. نتیجه‌گیری: تبعیت از عادات غذایی ناسالم و سرشار از اسیدهای چرب ترانس و اسیدهای چرب اشباع ، کربوهیدرات‌های ساده و تصفیه شده با نمایه گلایسمی بالا با ایجاد مقاومت به انسولین، هایپرگلایسمی و خطر دیابت نوع 2 مرتبط است.  واژه‌های کلیدی: رژیم غذایی، دیابت ملیتوس نوع 2، مقاومت به انسولین، سندرم متابولیک  
متن کامل [PDF 333 kb]   (371 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1393/7/23 | انتشار: 1393/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb