دوره 10، شماره 4 - ( 10-1393 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 812-806 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Leila Darvishi, Reza Ghiasvand, Gholamreza Askari, Zahra Maghsoudi. Hot food based on peoples’ belief. J Health Syst Res 2015; 10 (4) :806-812
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-734-fa.html
لیلا درویشی ، رضا غیاثوند ، غلامرضا عسگری ، زهرا مقصودی . غذاهای گرم برمبنای عقاید مردم. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1393; 10 (4) :806-812

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-734-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1084 مشاهده)
مقدمه: غذاهای فراویژه و یا غذاهای عملکردی از دسته غذا- داروها محسوب می‌شوند که دارای خواص درمانی چشمگیری در پیشگیری و درمان انواع بیماری‌های دژنراتیو وسرطان‌ها می‌باشند. ترکیبات بیواکتیو اقلام مختلف غذایی متناسب بامزاج ذاتی بدن، روش زندگی، عملکرد جسمی و روحی و هم‌چنین اصول و مبانی طب سنتی می‌تواند در کنترل اختلالات مزمن و هزینه‌های اقتصادی مثمر ثمر واقع شود. بدین منظور مطالعه حاضر به بررسی باورها و عقاید مردم در خصوص خواص غذا- داروها برمبنای تأثیر سردی، گرمی آن‌ها می‌پردازد.روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر700 زن خانه‌دار اصفهانی از اردیبهشت تا بهمن ماه سال 90 اجراشده است. نمونه‌گیری باروش خوشه‌ای سیستماتیک انجام شد. با استفاده از پرسش‌نامه نظرات و باورهای شرکت‌کنندگان درخصوص خواص غذاها از دیدگاه طب سنتی مورد بررسی قرار گرفت و سپس با مستندات معتبر طب سنتی ایران از جمله کتب "قانون در طب"، "الشامل فی الصناعه الطیبه" و "مخزن الادویه" مقایسه گردید. آنالیز داده‌ها با استفاده از جدول اعداد متقاطع و تست آماری مک نمار در نرم‌افزار SPSS نسخه 20 اجرا شد.یافته‌ها: نتایج حاصل از بررسی‌ها نشان داد که30 نوع از اقلام و فرآورده‌های غذایی عمدتا از دسته ادویه و چاشنی‌ها، میوه‌جات، انواع گوشت‌ها و انواع منابع کربوهیدرات‌های ساده و مواد شیرین‌کننده بودند که این اقلام مذکور تحت عنوان غذاهای با طبع گرم از نظر عموم شرکت‌کنندگان مطرح گردیدند. نتیجه حاصل از مقایسه‌ها حاکی از تطابق حدودا 50 درصدی اعتقادات زنان با مستندات مرتبط طب سنتی بود.نتیجه‌گیری: بررسی درصد توافق خواص مواد غذایی با مستندات، بیانگر لزوم تمرکز بر آموزش و فراهم‌سازی زمینه شناخت خواص غذا– داروها در زنان به عنوان مسؤول تغذیه خانواده می‌باشدکه می‌تواند در راستای پیشگیری، کنترل و درمان بیماری‌ها مفید واقع گردد.واژه‌های کلیدی: غذاهای گرم، غذاهای عملکردی، غذاهای فراویژه، طب سنتی
متن کامل [PDF 498 kb]   (692 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1393/10/25 | انتشار: 1393/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb