دوره 10، شماره 4 - ( 10-1393 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 668-655 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Elnaz Daneshzad, Leila Azadbakhat, Felorance Neamani, Saeid Abasi, Fatemeh Shirani, Peiman Adibi. Nutritional AssessmentofICU impatients in Alzahra Hospital. J Health Syst Res 2015; 10 (4) :655-668
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-747-fa.html
الناز دانش آزاد ، لیلا آزاد بخت ، فلورانس نعمانی ، سعید عباسی ، فاطمه شیرانی ، پیمان ادیبی . ارزیابی تغذیه ای بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان الزهرا در اصفهان در سال 1390. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1393; 10 (4) :655-668

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-747-fa.html


1- مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار دانشکده پزشکی، بخش مراقبت های ویژه بیمارستان الزهرا، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- استاد گروه داخلی. دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1515 مشاهده)
مقدمه: سوء‌تغذیه از عوامل مهمی است که مدت بستری در بیمارستان را افزایش می‌دهد، از طرفی تغذیه مناسب، نتایج بالینی بیماران بدحال را بهبود می‌بخشد. با توجه به انجام ارزیابی‌های اندک در این زمینه، در این مقاله بر آن هستیم تا به ارزیابی شاخص‌های آنتروپومتریک و بیوشیمیایی‌ بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بپردازیم.روش‌ها: این مطالعه بر روی 100 بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان الزهرا در اصفهان انجام شد. اندازه‌گیری‌ها شامل قد، وزن، انرژی دریافتی، انرژی مورد نیاز فرد و هم‌چنین اندازه‌گیری محیط میانه‌ی دور بازو و دمای بدن بود. شاخص‌های بیوشیمیایی نیز دو مرتبه اندازه‌گیری شده‌اند. شاخص‌های کیفی اندازه‌گیری شده شامل نوع بیماری، عفونت، زخم بستر، تهویه و نوع تغذیه‌ی بیمار بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارSPSS16 صورت گرفته است.یافته‌ها: انرژی دریافتی در 61% در این بیماران کمتر از انرژی مورد نیاز آن‌ها می‌باشد و تنها 39% از آن‌ها انرژی کافی را دریافت کرده‌اند. سطح سرمی پتاسیم، فسفر و میزان آلبومین سرم در محدوده‌ی طبیعی و میانگین کراتینین بالاتر از محدوده‌ی طبیعی قرار داشت. میزان دور بازو در 69% بیماران نسبت به اندازه‌گیری روز اولشان کاهش یافت. بیشترین نوع تغذیه در بیماران مربوط به تغذیه با گاواژ بود (54%). اصلی‌ترین علت بستری شدن، انواع جراحی به‌خصوص جراحی پس از سوانح مانند حوادث رانندگی بوده است.نتیجه‌گیری: بیماران بستری در بخش ICU در معرض سوء تغذیه بیمارستانی می‌باشند و نیازمند مراقبت‌های ویژه تغذیه‌ای هستند.واژه‌های کلیدی: سوء تغذیه، ارزیابی تغذیه‌ای، بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه
متن کامل [PDF 404 kb]   (1165 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1393/10/25 | انتشار: 1393/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb