دوره 11، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yarmohammadi A, Mirlohi M, Sadeghi O. Investigation of Factors Affecting TetracyclineAntibioticResidues in Eggs: Review of Current Evidence. J Health Syst Res 2015; 11 (1) :1-9
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-767-fa.html
ایوب یارمحمدی ، مریم میرلوحی ، امید صادقی . بررسی فاکتورهای مؤثر بر باقیمانده آنتی بیوتیک تتراسایکلین در تخم مرغ: مروری بر شواهد موجود. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1394; 11 (1) :1-9

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-767-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی ، مرکز تحقیقات امنیت غذایی ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی ، گروه صنایع غذایی ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه ، مرکز تحقیقات امنیت غذایی ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،ایران
چکیده:   (1095 مشاهده)
مقدمه: آنتی‌بیوتیک‎های تتراسایکلین جهت کنترل و پیشگیری از بیماری، درمان و افزایش رشد در طیور مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از آنتی‌بیوتیک در حیوانات باعث باقیماندن دارو در مواد غذایی با منشاء حیوانی مانند تخم‌مرغ می‌شود.روش‌ها: در این مطالعه کلیدواژه‌های تتراسایکلین، باقیمانده و تخم‌مرغ در پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed Google scholar ,Elsevier در بین سال‌های 2014-1991 مورد جستجو قرار گرفتند و داده‌های لازم اخذ شدند.یافته‌ها: فاکتور‎‎های مانند زمان انتظار، جوشاندن، سرخ کردن، سیستم نگهداری، اندازه مرغداری، منطقه جغرافیایی و فصل باعث کاهش باقیمانده دارو در تخم مرغ می‎شوند. کاهش دارو در تخم‎مرغدر اثر سرد‎سازی کم می‎باشد و در مورد منبع غذا نیاز به بررسی‎های بیشتری می‎باشد.نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه نظارت بیشتری بر استفاده از آنتی‌بیوتیک‎ها در مرغداری‌ها و هم‌چنین آموزش همگانی در مورد نحوه پخت تخم‌مرغ باعث کاهش مواجهه انسان با آنتی‌بیوتیک‎ها خواهد شد.واژه‌های کلیدی: تتراسایکلین ، باقیمانده ، تخم‎ مرغ
متن کامل [PDF 626 kb]   (392 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1394/1/26 | انتشار: 1394/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb