Yarmohammadi A, Mirlohi M, Sadeghi O. Investigation of Factors Affecting TetracyclineAntibioticResidues in Eggs: Review of Current Evidence. J Health Syst Res 2015; 11 (1) :1-9
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-767-fa.html
ایوب یارمحمدی ، مریم میرلوحی ، امید صادقی . بررسی فاکتورهای مؤثر بر باقیمانده آنتی بیوتیک تتراسایکلین در تخم مرغ: مروری بر شواهد موجود. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1394; 11 (1) :1-9
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-767-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی ، مرکز تحقیقات امنیت غذایی ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی ، گروه صنایع غذایی ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه ، مرکز تحقیقات امنیت غذایی ، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،ایران
چکیده: (1095 مشاهده)
مقدمه: آنتیبیوتیکهای تتراسایکلین جهت کنترل و پیشگیری از بیماری، درمان و افزایش رشد در طیور مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از آنتیبیوتیک در حیوانات باعث باقیماندن دارو در مواد غذایی با منشاء حیوانی مانند تخممرغ میشود.روشها: در این مطالعه کلیدواژههای تتراسایکلین، باقیمانده و تخممرغ در پایگاههای اطلاعاتی PubMed Google scholar ,Elsevier در بین سالهای 2014-1991 مورد جستجو قرار گرفتند و دادههای لازم اخذ شدند.یافتهها: فاکتورهای مانند زمان انتظار، جوشاندن، سرخ کردن، سیستم نگهداری، اندازه مرغداری، منطقه جغرافیایی و فصل باعث کاهش باقیمانده دارو در تخم مرغ میشوند. کاهش دارو در تخممرغدر اثر سردسازی کم میباشد و در مورد منبع غذا نیاز به بررسیهای بیشتری میباشد.نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این مطالعه نظارت بیشتری بر استفاده از آنتیبیوتیکها در مرغداریها و همچنین آموزش همگانی در مورد نحوه پخت تخممرغ باعث کاهش مواجهه انسان با آنتیبیوتیکها خواهد شد.واژههای کلیدی: تتراسایکلین ، باقیمانده ، تخم مرغ
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1394/1/26 | انتشار: 1394/1/26