دوره 11، شماره 3 - ( 7-1394 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 525-513 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi O, Saneei P, Feizi A, Hassanzadeh A, Esmaillzadeh A, Adibi P. The relationship between spicy food intake and functional dyspepsia among Iranian adults. HSR 2015; 11 (3) :513-525
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-799-fa.html
امید صادقی ، پروانه صانعی ، آوات فیضی ، عمار حسن‌زاده ، احمد اسماعیل‌زاده ، پیمان ادیبی . ارتباط بین مصرف غذاهای ادویه دار و سوءهاضمه عملکردی در بزرگسالان ایرانی. تحقیقات نظام سلامت. 1394; 11 (3) :513-525

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-799-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی دکترای علوم تغذیه، کمیته پژوهش های دانشجویان دانشکده، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشیار، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- پزشک عمومی، مرکز تحقیقات کاربردی گوارش، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
6- استاد، مرکز تحقیقات کاربردی گوارش، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (823 مشاهده)
مقدمه: این مطالعه مقطعی به ارزیابی ارتباط بین مصرف غذاهای ادویه‌دار و سوءهاضمه عملکردی در گروهی از بزرگسالان ایرانی پرداخته است.روش‌ها: در این مطالعه 4763 فرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفتند. برای ارزیابی مصرف غذاهای ادویه‌دار، از یک پرسش‌نامه ثبت عادات غذایی استفاده شد. هم‌چنین برای ارزیابی مشکلات گوارشی از پرسش‌نامه‌ی اصلاح شده Rome III که اعتبار آن قبلا مورد سنجش قرار گرفته بود، استفاده شد.یافته‌ها: مصرف مکرر غذاهای ادویه‌دار با شانس بیشتر ابتلا به سوءهاضمه عملکردی مرتبط بود (OR: 1.64; 95% CI: 1.09-2.49). این ارتباط حتی پس از تعدیل عادات غذایی و شاخص توده‌ی بدنی معنی‌دار بود (OR: 1.66; 95% CI: 1.00-2.78). ارتباط مثبت معنی‌داری بین مصرف غذاهای ادویه‌دار با سنگینی پس از صرف غذا (OR: 1.76; 95% CI: 1.29-2.40) و سوزش سر دل (OR: 1.78; 95% CI: 1.30-2.44) دیده شد. ارتباط معنی‌داری بین مصرف مکرر غذاهای ادویه‌دار و سیری زودرس مشاهده نشد.نتیجه‌گیری: مصرف بالای غذاهای ادویه‌دار ارتباط مستقیم معنی‌داری با ابتلا به سوءهاضمه عملکردی، سنگینی پس ازصرف غذا وسوزش سردل داشت. واژه‌های کلیدی: غذاهای ادویه‌دار، سوءهاضمه عملکردی، سنگینی پس از صرف غذا، سیری زودرس
متن کامل [PDF 651 kb]   (290 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1394/7/23 | انتشار: 1394/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb