Foad Alimoradi, Ameneh Barikani, Maryam Javadi, Nishtman Zamani, Elham Noori, Sahar Abdolmaleki. Factors Influencing the Propensity of Adolescents to Consume Fast Foods. HSR 2016; 12 (1) :64-69
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-835-fa.html
فؤاد علیمرادی ، آمنه باریکانی ، مریم جوادی ، نیشتمان زمانی ، الهام نوری ، سحر عبدالملکی . عوامل مؤثر بر گرایش به مصرف فستفودها (غذاهای آماده) در نوجوانان. تحقیقات نظام سلامت. 1395; 12 (1) :64-69
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-835-fa.html
1- کارشناس ارشد، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات رشد کودکان و گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
3- استادیار، مرکز تحقیقات رشد کودکان و گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
4- دانشجوی کارشناسی، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
چکیده: (727 مشاهده)
مقدمه: مصرف غذاهای آماده توسط دانشآموزان دبیرستانی رو به افزایش است. این مطالعه با هدف، بررسی عوامل مرتبط با مصرف غذاهای آماده در نوجوانان شهر سنندج انجام شد.روشها: در مطالعه مقطعی حاضر، 553 دانشآموز دبیرستانهای شهر سنندج به صورت تصادفی انتخاب شدند. دادهها توسط پرسشنامهای که روایی و پایایی آن تأیید شده بود، جمعآوری گردید و در نهایت، با استفاده از آزمونهای آماری 2c و Independent t در نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافتهها: 8/69 درصد افراد حداقل یکبار در هفته غذای آماده مصرف میکردند. نوع غذای آماده مصرفی در دو جنس متفاوت بود (001/0 > P). رابطه آماری معنیداری بین تحصیلات مادر و آگاهی نوجوانان از غذای آماده وجود داشت (050/0 > P).نتیجهگیری: با توجه به نقش مهم اعضای خانواده و به ویژه مادر بر انتخاب غذای نوجوانان و اثر سواد مادر در میزان آگاهی و گرایش دانشآموزان به مصرف غذای آماده، توجه بیشتر به ارتقای سطح آگاهی مادران میتواند راهکار مهمی در کاهش مصرف غذاهای آماده محسوب شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1395/1/27 | انتشار: 1395/1/27