دوره 12، شماره 1 - ( 1-1395 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 31-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehdi Jahangiri, Fariba Sorkhi, Zahra Rasooli-Emadi, Fahaimeh Izadi. Compliance Study of Safe Environment Standards in Selected Hospitals of Shiraz University of Medical Sciences, Iran. HSR 2016; 12 (1) :27-31
مهدی جهانگیری ، فریبا سرخی ، زهرا رسولی عمادی ، فهیمه ایزدی . بررسی میزان تحقق استانداردهای محیط ایمن در بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شیراز. تحقیقات نظام سلامت. 1395; 12 (1) :27-31

1- دانشیار، گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
مقدمه: به علت وجود شرایط خاص در بیمارستان از نظر تجمع افراد، حضور افراد ناتوان و بیمار، وجود تجهیزات مختلف و پیچیده، مواد شیمیایی و عفونی مصرفی، مواد قابل اشتعال، مواد شیمیایی سرطان‌زا و تشعشعات یونیزان، رعایت اصول ایمنی جهت پیشگیری از رخداد حوادثی همچون آتش‌سوزی و برق‌ گرفتگی و مواجهه با مقادیر غیر مجاز عوامل مخاطره‌آمیز در بیمارستان‌ها ضروری است. این مطالعه با هدف بررسی، میزان تحقق استانداردهای مربوط به ایمنی محیط بر اساس استاندارد بیمارستان‌های دوستدار ایمنی، انجام شد.روش‌ها: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در شش بیمارستان آموزشی شهر شیراز صورت گرفت. وضیعت ایمنی بیمارستان‌ها بر اساس راهنمای سازمان جهانی بهداشت تحت عنوان بیمارستان‌های دوستدار ایمنی، بررسی شد. بدین منظور، چک‌لیست‌های مطالعه به شیوه بررسی میدانی تکمیل و امتیازبندی گردید و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته‌ها: میانگین درصد تحقق استانداردهای الزامی و اساسی در کل بیمارستان‌های مورد بررسی به ترتیب 100 و 3/78 درصد بود. میانگین درصد تحقق در زیرگروه‌های استانداردهای اساسی شامل 1D و 2D نیز به ترتیب 7/76 و 6/89 درصد به دست آمد.نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که همه بیمارستان‌های مورد بررسی از نظر استانداردهای ایمنی محیط، در سطح 2 طبقه‌بندی می‌شوند. جهت تحقق کامل مفاد مندرج در استاندارد‌های لازم، باید اقدامات ضروری در جهت ایمن‌سازی بیمارستان‌ها به ویژه در زمینه استانداردهای اساسی گروه 1D صورت گیرد.
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1395/1/27 | انتشار: 1395/1/27