دوره 12، شماره 2 - ( 4-1395 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 207-202 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbas Kamali, Maryam Mirlohi, Mahmoud Etebari, Ayoub Yarmohammadi. The Frequency Distribution of Tetracycline Residue in Yolk and Albumen of Eggs Distributed in Isfahan, Iran. HSR 2016; 12 (2) :202-207
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-854-fa.html
عباس کمالی ، مریم میرلوحی ، محمود اعتباری ، ایوب یارمحمدی . بررسی توزیع فراوانی میزان باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین در دو بخش سفیده و زرده تخم‌مرغ‌های عرضه شده در شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1395; 12 (2) :202-207

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-854-fa.html


1- کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- استادیار، گروه فارماکولوژی و توکسیکولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (792 مشاهده)
مقدمه: در سال‌های اخیر، شواهد متعددی از مصرف گسترده آنتی‌بیوتیک‌های گروه تتراسایکلین برای پرورش طیور در برخی از مناطق جهان مشاهده شده است و در برخی موارد، باقی‌مانده این آنتی‌بیوتیک‌ها از حدود مجاز تعیین شده فراتر رفته‌، اما تاکنون گزارش این مورد در ایران منتشر نشده است.روش‌ها: مطالعه حاضر به صورت مقطعی در پاییز سال 1393، بر روی 40 نمونه تخم‌مرغ صنعتی از برندهای مختلف و 6 نمونه تخم‌مرغ بومی که به صورت تصادفی از سطح شهر اصفهان جمع‌آوری شده بود، انجام گرفت. نمونه‌ها از لحاظ باقی‌مانده تتراسایکلین با استفاده از روش کیت اختصاصی ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک‌طرفه تجزیه و تحلیل گردید.یافته‌ها: محدوده میزان باقی‌مانده تتراسایکلین در نمونه‌های تخم‌مرغ بین 56/0تا ppb 7/9 (میانگین ppb 1/3) به دست آمد. این مقدار در مقایسه با حداکثر مجاز باقی‌مانده (Maximum residue levels یا MRLs) تتراسایکلین در تخم‌مرغ (ppb 200) که توسط کمیته اروپا تعیین شده است، نشان دهنده مقدار مجاز باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک در نمونه‌های تخم‌مرغ بود. همچنین، بررسی جداگانه زرده و سفیده نمونه‌ها، بیانگر بالاتر بودن باقی‌مانده دارو در زرده نسبت به سفیده بود.نتیجه‌گیری: نتیجه کلی مطالعه حاکی از ایمن بودن تخم‌مرغ‌های عرضه شده در سطح شهر اصفهان از لحاظ باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین می‌باشد.
متن کامل [PDF 542 kb]   (227 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1395/4/25 | انتشار: 1395/4/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb