دوره 12، شماره 4 - ( 10-1395 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 511-506 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghahosseini-Eshkavandi M, Rezaie-Dolatabadi H, Nilipour-Tabatabai S A. The Future of the Blood Transfusion Organization by 2030 Using the Delphi Technique. HSR 2017; 12 (4) :506-511
مصطفی اقاحسینی اشکاوندی ، حسین رضایی دولت آبادی ، سید اکبر نیلی‌پور طباطبایی . آینده سازمان انتقال خون اصفهان تا سال 2030 با استفاده از تکنیک Delphi. تحقیقات نظام سلامت. 1395; 12 (4) :506-511

1- دانشجوی دکتری، پژوهشگاه شاخص پژوه و سازمان انتقال خون استان اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار، گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اصفهان و پژوهشگاه شاخص پژوه، اصفهان، ایران
3- استادیار، گروه مدیریت، پژوهشگاه شاخص پژوه، اصفهان، ایران
مقدمه: عبارت «آینده‌نگاری استراتژیک» امروزه به طور گسترده‌ای برای توصیف فعالیت‌ها و فرایندهایی استفاده می‌شود که به تصمیم‌ گیرندگان جهت هدایت طرح‌های آینده سازمان کمک می‌کند. پژوهش حاضر با هدف تعیین آینده سازمان انتقال خون و روندهای مثبت و منفی آن تا سال 2030 انجام شد.روش‌ها: این پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی بود و از تکنیک Delphi به منظور پیش‌بینی آینده سازمان انتقال خون استفاده گردید. انجام این تکنیک پس از انجام دور چهارم و دستیابی به اتفاق نظر مطلوب، پایان یافت. نمونه‌های مورد مطالعه را مدیران و کارشناسان سازمان انتقال خون استان اصفهان و سه استان حادثه‌خیز منتخب دیگر از جمله آذربایجان شرقی، بوشهر و کرمان که دارای حداقل 10 سال سابقه کاری بودند، تشکیل داد که به صورت هدفمند انتخاب شدند. با استفاده از روش Delphi، لیستی از روندهای مثبت و منفی سازمان انتقال خون استان اصفهان تا سال 2030 مشخص گردید. سپس با استفاده از نرم‌افزار SPSS، میانگین هر یک از روندها مورد بررسی قرار گرفت.یافته‌ها: بر اساس یافته‌ها، مهم‌ترین روندهای مثبت سازمان انتقال خون تا سال 2030 شامل افزایش در تنوع محصولات خونی سازمان، افزایش تجهیزات و استفاده از فن‌آوری‌های نوین و IT در فرایندها، مدیریت بهینه مصرف خون و فرآورده‌های آن و تخصیص اعتبارات بیشتر و افزایش بودجه سازمان بود. همچنین، از جمله مهم‌ترین روندهای منفی این سازمان می‌توان به عدم نگاه و توجه مناسب سیاست‌گذاران به سازمان به عنوان یک سازمان حیاتی، ترک سازمان توسط افراد با قابلیت علمی بالا با توجه به کمبود حقوق و مزایا و عدم توسعه منابع انسانی اشاره نمود.نتیجه‌گیری: سازمان انتقال خون نیازمند یک برنامه استراتژیک بلند مدت و جذب منابع انسانی کارامد و فرهنگ‌سازی مناسب برای توجه به فعالیت‌های حیاتی سازمان انتقال خون و نقش آن در توسعه پایدار همه جانبه کشور است.
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1395/10/26 | انتشار: 1395/10/26