Hadi A, Kafeshani M, Karimian J, Marasy M R, Entezari M H. The Effect of Green Tea and Sour Tea on Oxidative Stress, Blood Pressure, and Body Mass Index in Male Athletes with Cardiovascular Diseases Prevention Approach. HSR 2017; 12 (4) :484-490
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-891-fa.html
امیر هادی ، مرضیه کافشانی ، جهانگیر کریمیان ، محمدرضا مراثی ، محمدحسن انتظاری . بررسی اثر مصرف عصاره چای سبز و چای ترش بر استرس اکسیداتیو، فشار خون و نمایه توده بدنی مردان ورزشکار با رویکرد پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی. تحقیقات نظام سلامت. 1395; 12 (4) :484-490
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-891-fa.html
1- کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- استاد، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (786 مشاهده)
مقدمه: امروزه یکی از مهمترین عوامل خطر بروز بیماریهای قلبی- عروقی، استرس اکسیداتیو میباشد. مطالعات مختلف ارتباطی قوی میان افزایش مصرف فلاونوئیدهای گیاهی و کاهش خطر بروز انواع بیماریهای مزمن را گزارش کردهاند. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثر مصرف عصاره چای سبز و چای ترش بر استرس اکسیداتیو، فشار خون و نمایه توده بدنی (Body mass index یا BMI) مردان ورزشکار بود.روشها: در این پژوهش، 54 مرد ورزشکار که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، انتخاب شدند. سپس شرکت کنندگان با استفاده از روش بلوکهای تصادفی سهتایی، در 3 گروه قرار گرفتند. گروههای مداخله و دارونما به ترتیب کپسولهای 450 میلیگرمی عصاره چای سبز، عصاره چای ترش و مالتودکسترین را دریافت کردند. سطح سرمی مالون دیآلدهید (Malondialdehyde یا MDA)، فشار خون و BMI شرکت کنندگان در ابتدا و انتهای مطالعه اندازهگیری گردید.یافتهها: مصرف عصاره چای سبز و چای ترش پس از شش هفته، توانست سطح MDA سرم گروه مداخله را نسبت به گروه دارونما به طور معنیداری کاهش دهد (008/0 = P). با این وجود، تنها مصرف عصاره چای ترش فشار خون سیستولیک را به طور معنیداری کاهش داد (001/0 > P). مصرف هر دو عصاره چای، تأثیر معنیداری بر فشار خون دیاستولیک، وزن و میزان BMI نداشت.نتیجهگیری: مصرف عصاره چای سبز و چای ترش با کاهش استرس اکسیداتیو، میتواند خطر بیماریهای قلبی- عروقی را در مردان ورزشکار کاهش دهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1395/10/26 | انتشار: 1395/10/26