Bedakhanian M, Entezari M H, Ghanadian M, Askari G, Maracy M R. The Effects of Portulaca Oleracea on Lipid Profile, C-Reactive Protein, and Fasting Blood Glucose in Men with Metabolic Syndrome: A Double-Blind Randomized Clinical Trial. HSR 2017; 12 (4) :478-483
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-893-fa.html
مرجان بداخانیان ، محمد حسن انتظاری ، مصطفی قنادیان ، غلامرضا عسکری ، محمدرضا مراثی . اثر خرفه (Portulaca Oleracea) بر پروفایل چربی خون، قند خون و سطح CRP در مردان مبتلا به سندرم متابولیک: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سویه کور. تحقیقات نظام سلامت. 1395; 12 (4) :478-483
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-893-fa.html
1- کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- استادیار، مرکز تحقیقات دارویی و گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5- استاد، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (1002 مشاهده)
مقدمه: عواملی همچون چاقی، افزایش چربی خون، افزایش قند خون و افزایش دور کمر، خطر بروز بیماریهای قلبی- عروقی را افزایش میدهند. مطالعات نشان دادهاند که چربی امگا 3، وقوع بیماریهای قلبی- عروقی را کاهش میدهد. خرفه نوعی گیاه علفی است که برگهای غنی از اسید لینولئیک دارد. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی تأثیر عصاره خرفه بر پروفایلهای چربی خون، قند خون و سطح CRP (C-reactive protein) بود.روشها: این کارآزمایی باینی تصادفی دو سویه کور، بر روی 80 مرد مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. بیماران به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه دو کپسول خرفه و گروه شاهد دو کپسول دارونما دریافت کردند. برای بررسی اثر مداخله، از آزمون ANOVA استفاده گردید.یافتهها: بر اساس یافتهها، میزان قند خون، سطح CRP و LDL (Low-density lipoprotein) در گروههای مداخله و شاهد کاهش یافت، اما این کاهش معنیدار نبود. سطح تریگلیسرید در هر دو گروه افزایش نشان داد، اما افزایش معنیداری مشاهده نشد. سطح HDL (High-density lipoprotein) در گروه مداخله افزایش و در گروه شاهد کاهش پیدا کرد که تفاوت بین دو گروه معنیدار نبود. کلسترول و Non-HDL cholesterol در گروه مداخله کاهش و در گروه شاهد افزایش نشان داد که تفاوت معنیداری بین دو گروه گزارش نشد.نتیجهگیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که مصرف کپسول عصاره خرفه، نتوانست میزان قند خون، پروفایل چربی خون و سطح CRP را در مردان مبتلا به سندرم متابولیک کاهش دهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1395/10/26 | انتشار: 1395/10/26