Pourzamani H, Samani-Majd S, Ghavi M, Fadaei S. Management of Acidic Sludge Produced in Industrial Parks in Isfahan Province, Iran: A Case Study. J Health Syst Res 2017; 12 (4) :448-453
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-898-fa.html
حمیدرضا پورزمانی ، سعید سامانی مجد ، محمد قوی ، سعید فدایی . مدیریت لجن اسیدی تولیدی در شهرکهای صنعتی استان اصفهان. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1395; 12 (4) :448-453
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-898-fa.html
1- دانشیار، مرکز تحقیقات محیط زیست، پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیر واگیر و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- گروه پژوهشی ارزیابی محیط زندهرود، شرکت مهندسین مشاور و تحقیقات بهین آب زندهرود، اصفهان، ایران
3- مرکز تحقیقات محیط زیست و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (1311 مشاهده)
مقدمه: مدیریت نامناسب پسماندهای صنعتی مشکلات فراوانی را برای جوامع بشری به وجود آورده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی مدیریت لجن اسیدی تولید شده در شهرکهای صنعتی استان اصفهان در سال 1393 انجام شد.روشها: این تحقیق از نوع توصیفی- مقطعی بود. 180 واحد صنعتی در پنج شهرک صنعتی شامل اشترجان، مبارکه، رازی، جی و مورچهخورت مورد بازدید قرار گرفت و وضعیت صنایع با استفاده از پرسشنامه بررسی گردید. مقدار لجن اسیدی برای سایر شهرکهای صنعتی با استفاده از میزان به دست آمده محاسبه شد.یافتهها: لجن اسیدی در 8 زیرگروه مختلف صنعتی بررسی شد. زیرگروه پارافین و حلالهای آلی با 3092 تن در هکتار در سال، بیشترین و زیرگروه تصفیه روغن با 623 تن در هکتار در سال، کمترین میزان لجن اسیدی تولید شده را داشتند. شهرک رازی (2700 تن در سال) و اوره نطنز (62 تن در سال) به ترتیب بیشترین و کمترین میزان لجن تولیدی در زیرگروه پارافین و حلالهای آلی را به خود اختصاص دادند. بیشترین و کمترین میزان تولید لجن در زیرگروه تصفیه روغن نیز متعلق به مورچهخورت (746 تن در سال) و علویجه (39 تن در سال) بود.نتیجهگیری: لجن اسیدی تولید شده از جمله مواد زاید خطرناک محسوب میگردد و به منظور کاهش اثرات نامطلوب آن در محیط، روشهای مدیریتی پیشنهاد شده باعث کاهش حجم قابل ملاحظهای در تولید لجن میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1395/10/26 | انتشار: 1395/10/26