دوره 13، شماره 1 - ( 1-1396 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 84-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi S, Karimian J. The Relationship between Sports Participation and Quality of Life of Women in Isfahan, Iran. HSR 2017; 13 (1) :79-84
سهیلا کریمی ، جهانگیر کریمیان . بررسی رابطه بین مشارکت ورزشی با کیفیت زندگی زنان شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1396; 13 (1) :79-84

1- کارشناس ارشد، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مبارکه، اصفهان، ایران
2- دانشیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران، اصفهان
مقدمه: امروزه یکی از ابزارهای سهل‌الوصول، ارزان و تعیین کننده سلامتی انسان‌ها، فعالیت‌های حرکتی و ورزش است و از سوی دیگر، کیفیت زندگی یکی از پیامد‌های مهم سلامتی به شمار می‌آید. بنابراین، هدف از انجام تحقیق حاضر، تعیین رابطه بین مشارکت ورزشی با کیفیت زندگی زنان شهر اصفهان بود.روش‌ها: این پژوهش از نوع پیمایشی بود و به روش توصیفی- همبستگی در سال 1394 انجام شد. جامعه آماری مطالعه را کلیه زنان شهر اصفهان (919399 نفر) تشکیل دادند. از این تعداد، 386 نفر به روش تصادفی طبقه‌ای و با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه Morgan انتخاب شدند. جهت جمع‌آوری داده‌ها، از پرسش‌نامه استاندارد کیفیت زندگی (World Health Organization Quality of Life یا WHOQOL-BREF) که پایایی آن 92/0 به دست آمده و پرسش‌نامه مشارکت ورزشی کریمیان و همکاران که پایایی آن 88/0 محاسبه شده است، استفاده گردید.یافته‌ها: بین مشارکت ورزشی با کیفیت زندگی زنان، همبستگی مثبت و معنی‌داری مشاهده شد (371/0 = r، 001/0 = P). همچنین، میزان مشارکت ورزشی زنان با میانگین 03/3 و کیفیت زندگی با میانگین 22/3، در سطح متوسطی قرار داشت. با توجه به تحلیل‌های رگرسیونی، 29 درصد از کیفیت زندگی می‌تواند به وسیله مشارکت ورزشی پیش‌بینی شود.نتیجه‌گیری: ورزش و فعالیت‌های بدنی منظم، ارتباط معنی‌داری با سطح کیفیت زندگی در زنان دارد و می‌توان چنین استنباط نمود که با افزایش مشارکت ورزشی، کیفیت زندگی زنان نیز افزایش و بهبود می‌یابد.
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1399/10/21 | انتشار: 1399/10/21