دوره 13، شماره 1 - ( 1-1396 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 57-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini A, Majdi A A, Esmaili A A. The Role of Social Support in the General Health of the Elderly. HSR 2017; 13 (1) :52-57
ابوالفضل حسینی ، علی‌اکبر مجدی ، علی‌اصغر اسماعیلی . نقش مؤلفه‌های حمایت اجتماعی در سلامت عمومی سالمندان. تحقیقات نظام سلامت. 1396; 13 (1) :52-57

1- کارشناس ارشد، گروه آموزشی علوم اجتماعی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- استادیار،گروه آموزشی علوم اجتماعی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- کارشناس ارشد، گروه آموزشی علوم اجتماعی، ساختمان علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران
مقدمه: یکی از مراحل اساسی زندگی بشر، دوران سالمندی است که همراه با نیازها، خواسته‌ها و مسایل متفاوت می‌باشد. تحقیق حاضر، با هدف تعیین نقش حمایت اجتماعی در سلامت عمومی سالمندان انجام شد.روش‌ها: روش مورد استفاده در پژوهش، پیمایش و ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسش‌نامه بود. جامعه آماری، کلیه شهروندان سالمند بالای 65 سال و حجم نمونه 265 نفر انتخاب شد. روش نمونه‌گیری ترکیبی از طبقه‌ای و خوشه‌ای چند مرحله‌ای بود که داده‌ها از 9 محله منتخب در شهر مشهد در سال 1394 جمع‌آوری شد. همچنین، جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون رگرسیون و آزمون مقایسه میانگین t مستقل استفاده گردید.یافته‌ها: سلامت عمومی سالمندان در حد متوسط و بالاترین میزان سلامت عمومی به خرده مقیاس سلامت اجتماعی تعلق داشت. همچنین، حمایت اجتماعی از سالمندان در حد متوسط و بیشترین میزان حمایت متعلق به خرده مقیاس عاطفی گزارش شد. نتایج آزمون t مستقل نشان داد که سلامت عمومی مردان به طور معنی‌داری بالاتر از زنان بود. در نهایت، در بین ابعاد حمایت اجتماعی، بعد ‌عاطفی بیشترین تأثیر را بر سلامت عمومی سالمندان داشت.نتیجه‌گیری: حمایت عاطفی بیشترین تأثیر را بر سلامت عمومی سالمندان داشت، اما باید توجه کرد که سالمندان در کنار نیازهای عاطفی، به حمایت‌های خدماتی زیاد، مالی و مشورتی هم احتیاج دارند.
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1399/10/21 | انتشار: 1399/10/21