1- کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دکتری، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (855 مشاهده)
مشکلاتی از جمله اختلالات هورمونی، التهاب و محدودیتهای رژیمهای غذایی، میتواند منجر به سوء تغذیه در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه به ویژه بیماران تحت دیالیز شود. بهبود وضعیت تغذیه این بیماران با مداخلات رژیمی و یا غیر رژیمی، گامی حیاتی در کاهش میزان عوارض و مرگ و میرهای ناشی از این بیماری میباشد. اختلاف نظرهای بسیاری در مورد استفاده از مکملهای ویتامینی در بیماریهای کلیوی وجود دارد و در این زمینه توصیههای مبتنی بر شواهد علمی، بسیار اندک است. با توجه به موارد مطرح شده و افزایش مصرف روزافزون مکملهای غذایی در جهان، مطالعه مروری حاضر با هدف جمعآوری و خلاصهسازی شواهد علمی موجود در مورد مکمل یاریهای تغذیهای در بیماران مزمن کلیوی انجام گردید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1396/7/23 | انتشار: 1396/7/23