Poursaeed A, Eshragi Samani R, Sharifi Rad M. Factors Influencing Knowledge about Nanotechnology of Experts of Jihad Agricultural Management Centers in Isfahan, Iran. J Health Syst Res 2012; 8 (4) :714-722
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-415-fa.html
علیرضا پورسعید ، رویا اشراقی سامانی ، محسن شریفی راد . بررسی عوامل مؤثر بر دانش کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اصفهان در مورد فنآوری نانو. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1391; 8 (4) :714-722
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-415-fa.html
1- استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، پردیس تحصیلات تکمیلی علوم و تحقیقات، ایلام، ایران.
2- استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، ایلام، ایران.
3- کارشناس ارشد، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، ایلام، ایران
چکیده: (933 مشاهده)
مقدمه: فنآوری نانو (Nano technology) به عنوان یک فنآوری بین رشتهای و پیشتاز رفع مشکلات و کمبودها در بسیاری از عرصههای علمی و صنعتی، به خوبی جایگاه خود را در علوم کشاورزی و صنایع وابسته به اثبات رسانده است. با در نظر گرفتن ضرورت موضوع، مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مؤثر بر دانش کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اصفهان در مورد فنآوری نانو در سال 1391 انجام شد. روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی به روش مقطعی بود که با سرشماری بر روی کارشناسان شاغل در مرکز مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اصفهان انجام شد. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی ظاهری و محتوایی و پایایی پرسشنامه مورد تأیید قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از ضریب همبستگی Spearman و Pearson و آزمونهای Mann-whitney U و Kruskal–wallis و نیز تحلیل رگرسیون چند گانه (Multiple regression) به وسیله نرمافزار 19SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: میانگین سنی کارشناسان 5/36 سال با انحراف معیار 4/9 بود. بین متغیر شرکت در دورههای آموزشی در ارتباط با فنآوری نانو و دانش کارشناسان، ارتباط معنیداری وجود داشت (387/0- = r، 000/0 > P)، اما بین سایر متغیرهای مستقل با دانش کارشناسان رابطهی معنیداری به دست نیامد. در بررسی عوامل مؤثر بر دانش فنآوری نانو، از طریق تحلیل رگرسیون، مقدار ضریب تعیین تعدیل شده (Adjusted R square) 039/0 به دست آمد. نتیجهگیری: دانش کارشناسان کشاورزی نسبت به فنآوری نانو در سطح چندان مطلوبی که انتظار میرفت، نبود و افرادی که از طریق تحصیلات دانشگاهی با این فنآوری آشنا شده بودند، دانش بالاتری داشتند. برای هموار نمودن راه توسعه این فنآوری در بخش کشاورزی، اعمال مداخلات جهت ارتقای دانش کارشناسان ضروری به نظر میرسد. واژههای کلیدی: نانو، فنآوری، کشاورزی
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1391/7/24 | انتشار: 1391/7/24