دوره 17، شماره 4 - ( 11-1400 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 281-275 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1703 مشاهده)
مقدمه: بررسی وضعیت سلامت روان دانشجویان و عوامل مرتبط با آن، یکی از راه‌های مهم برای رسیدن به توسعه دانشگاهی است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سلامت روان با خودکنترلی و رضایت از زندگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که بر روی 230 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی و دکتری عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گردید. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسش‌نامه‌ اطلاعات دموگرافیک، پرسش‌نامه‌ 28 سؤالی سلامت عمومی (General Health Questionnaire یا (GHQ-28، مقیاس خودکنترلی (Self-Control Scale یا SCS) Tangney و همکاران و پرسش‌نامه‌ رضایت از زندگی (Satisfaction with Life Scale یا SWLS) Diener و همکاران بود. داده‌ها در نرم‌افزارSPSS  و سطح اطمینان ۹۵ درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: 49 درصد دانشجویان از سلامت روان برخوردار بودند و وضعیت سلامت روان در مردان و افراد متأهل بهتر بود. همچنین، همبستگی معنی‌داری بین سلامت روان، خودکنترلی و رضایت از زندگی وجود داشت.
نتیجه‌گیری: سلامت روان بر رضایت از زندگی و خودکنترلی دانشجویان تأثیر دارد. بنابراین، توصیه می‌شود جلسات مشاوره فردی با دانشجویان برگزار گردد و در برنامه آموزشی آن‌ها به مبحث رضایت از زندگی پرداخته شود و به منظور حفظ خودکنترلی بالا در دانشجویان و پیشگیری از وقوع رفتارهای ناهنجار در دانشگاه‌ها، این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: سلامت روان، خودکنترلی، رضایت، دانشجو
متن کامل [PDF 1406 kb]   (1270 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1400/1/1 | پذیرش: 1400/4/4 | انتشار: 1400/11/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.