جلد 9 - ویژه نامه تغذیه                   جلد 9 - ویژه نامه تغذیه صفحات 1502-1491 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد علوم تغذیه، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دکترای تخصصی علوم تغذیه، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دکترای تخصصی اپیدمیولوژی، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- دکترای تخصصی علوم تغذیه، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5- کارشناس ارشد علوم تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
6- کمیته تحقیقات دانشجویی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
7- متخصص و جراح مغز و اعصاب، گروه جراحی مغز و اعصاب، بیمارستان لقمان حکیم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
8- کارشناس علوم تغذیه، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1040 مشاهده)
مقدمه: سرطان به عنوان سومین علت مرگ (عامل 14٪ از کل مرگ و میرها)، به یک معضل اساسی بهداشتی مبدل شده است. سرطان ها همانند اغلب بیماریهای مزمن غیر واگیر و یا بیماری های واگیر، قابل پیشگیری هستند. در مطالعه حاضر ارتباط میان گروه های غذایی با گلیومای بزرگسالان مورد بررسی قرار گرفت. روش‌ها: در این مطالعه مورد – شاهدی مبتنی بر بیمارستان، اطلاعات اجتماعی-اقتصادی، دموگرافیک، عوامل سبک زندگی، بهداشتی و دریافت‌های غذایی 128 بیمار مبتلا به انواع گلیوما تازه تشخیص مورد تایید پاتولوژیست و 256 شاهد از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی (FFQ) معتبر و قابل اطمینان جمع آوری گردید. تمام آزمون‌های آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 19 انجام شد. یافته‌ها: پس از تعدیل برای مخدوشگرهای بالقوه، رابطه معکوسی میان گلیومای بزرگسالان و دریافت بیشتر چای و قهوه (040/0 =P ؛72/0 - 16/0 :CI %95 ؛34/0 =OR: بالاترین سهک در مقابل پایین ترین سهک)، لبنیات (002/0 =P ؛82/0 - 18/0 :CI %95 ؛39/0 =OR : بالاترین سهک در مقابل پایین ترین سهک)و حبوبات (001/0 =P ؛86/0 - 20/0 :CI %95 ؛41/0 =OR : بالاترین سهک در مقابل پایین‌ترین سهک) مشاهده نمودیم. ارتباط معنی‌داری میان دریافت گوشت‌های فرآوری و نمک سود شده، تخم‌مرغ، میوه‌ها، سبزی‌ها، گوشت‌ها، شیرینی‌ها، روغن‌های هیدروژنه، نوشیدنی‌های صنعتی، چربی‌ها و مغزها و شانس ابتلا به گلیوما مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: نتایج ما از تاثیر احتمالی برخی گروه‌های غذایی مانند چای و قهوه، لبنیات و حبوبات در پیشگیری از گلیوما در افراد بزرگسال حمایت می‌کند. واژه‌های کلیدی: گلیوما، بزرگسالان، گروه‌های غذایی، لبنیات
متن کامل [PDF 324 kb]   (493 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1400/5/19 | انتشار: 1400/5/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.