Moradi F, Lotfi K, Nouri M, Askari G. Effect of Green Coffee Supplementation on Weight Loss and Weight-Related Parameters: A Systematic Review of Clinical Trials. J Health Syst Res 2019; 15 (1) :1-7
URL:
http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1073-fa.html
فاطمه مرادی ، کیهان لطفی ، مهران نوری ، عسکری غلامرضا. تأثیر مکمل قهوه سبز بر کاهش وزن و پارامترهای مرتبط با وزن: یک مرور سیستماتیک بر مطالعات کارآزمایی بالینی. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1398; 15 (1) :1-7
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1073-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- کارشناس تغذیه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- کارشناس ارشد علوم بهداشتی تغذیه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (2454 مشاهده)
مقدمه: چاقی ذخیره بیش از حد انرژی بهصورت چربی است که یک مشکل جدی پزشکی، اجتماعی و اقتصادی میباشد. از جمله عوامل مؤثر بر چاقی میتوان به موقعیت جغرافیایی، محیط، اثرات ژنتیک، عدم تعادل انرژی، رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت بدنی اشاره کرد. نشان داده شده است که عصاره دانه قهوه سبز از طریق تغییر سطح آدیپونکین پلاسما، توزیع چربی بدن و کاهش غلظت اسید چرب میتواند بر وزن اثرگذار باشد. با توجه به موارد بیانشده، مطالعه حاضر با هدف خلاصهکردن اطلاعات حاصل از مقالات کارآزمایی بالینی و آزمایشگاهی مربوط به بررسی اثر مکملیاری با قهوه سبز بر وزن هریک از پارامترهای مرتبط با چاقی انجام شد. روشها: بهمنظور انجام این پژوهش، مطالعات انجامشده مرتبط با اثر دریافت مکمل قهوه سبز بر کاهش وزن از بین مطالعات منتشرشده در بین سالهای 1990 تا 2018 از پایگاههای داده PubMed، Scopus، ISI و Google Scholar با کلیدواژههای Green Coffee، Green Coffee Extract، Roasted Coffee، Decaffeinated Coffee، Chloronergic Acid، Obesity، Overweight، Body Fat Percent، BMI، Abdominal Fat، Antiobesity Agent، Weight Loss، Weight Decrease، Weight Gain و Weight Control استخراج شدند. یافتهها: مکانیسم دقیق اثرات عصاره قهوه سبز بر کاهش وزن، شاخص توده بدنی و درصد چربی بدن ناشناخته میباشد. یافتهها نشان میدهند که اسیدهای کلروژنیک به دلیل خواص آنتیاکسیدانی متعددی که دارند و با تأثیر بر فاکتورهای ضد التهابی میتوانند تأثیر عمدهای بر تغییرات وزن داشته باشند که این تغییر میتواند خود را بهصورت کاهش وزن، شاخص توده بدنی و یا سایر پارامترها نشان دهد. از سوی دیگر در برخی از مطالعات، اثرات ضد چاقی عصاره دانه قهوه سبز بر تغییرات بیان تکثیر پراکسیزوم آلفای کبدی گزارش شده است. نتیجهگیری: قهوه سبز میتواند با اثرگذاشتن بر متابولیسم چربی و گلوکز که شامل کاهش جذب گلوکز و در نتیجه کاهش انسولین سرم، مهار فعالیت گلوکز 6-فسفاتاز و همچنین سرکوب جذب چربی، کاهش لیپوژنز و افزایش لیپولیز میباشد، منجر به کاهش وزن، درصد چربی و شاخص توده بدنی (BMI: Body Mass Index) شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1398/4/24 | انتشار: 1398/4/24