دوره 6، شماره 1 - ( 12-1389 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amidi Mazaheri M, Hoseini M. Prevalence of underweight, overweight and obesity among high school girls in Isfahan. HSR 2011; 6 (1)
مریم عمیدی مظاهری ، محسن حسینی . شیوع لاغری، اضافه وزن و چاقی در دختران دبیرستانی شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت. 1389; 6 (1)

1- استادیار، گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مقدمه: در سال های اخیر چاقی و اضافه وزن در نوجوانان درکشورهای در حال توسعه و کشورهای توسعه یافته روند رو به رشدی داشته است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی شیوع لاغری، اضافه وزن و چاقی در دختران دبیرستانی شهر اصفهان انجام شد.
روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی، تحلیلی و مقطعی با نمونه گیری طبقه ای- تصادفی بر روی ۳۸۴ دختر دبیرستانی شهر اصفهان در بهار ۱۳۸۵ انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و تن سنجی توسط یک نفر جمع آوری گردید. برای تعیین لاغری، اضافه وزن و چاقی داده های مرجع BMI (Body mass index) برای سن NHANES-۱  به کار گرفته شد.
یافته ها: بالاترین درصد لاغری (۱۴/۱ درصد) در دختران ۱۸ ساله و بالاترین درصد اضافه وزن و چاقی (۲۵ درصد) در دختران ۱۴ ساله دیده شد. به طور کلی ۷/۰۳ درصد از دختران لاغر، ۹/۱ درصد اضافه وزن و ۱/۰۴ درصد چاق بودند.
نتیجه گیری: شیوع اضافه وزن و چاقی در دختران ۱۴ تا ۱۸ ساله شهر اصفهان در مقایسه با سایر شهرهای کشورمان کمتر بود. واژه های کلیدی: لاغری، اضافه وزن، چاقی، دختران دبیرستانی، اصفهان.
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1389/12/24 | انتشار: 1389/12/24