دوره 18، شماره 1 - ( 1-1401 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 45-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.GUMS.REC.1395.308
Ethics code: IR.GUMS.REC.1395.308


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani R, Mirpour Z S, Sheikholeslami F, Khiali A, Rafiee E, Gholami A et al . The Effectiveness of Acceptance and Commitment Group Therapy on Pain in Patients with Chronic Low Back Pain. HSR 2022; 18 (1) :39-45
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1247-fa.html
سلیمانی ربابه، میرپور زینت السادات، شیخ الاسلامی فرزانه، خیالی آرزو، رفیعی الهه، غلامی آرزو و همکاران.. اثربخشی گروه‌ درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر میزان درد مبتلایان به کمردرد مزمن. تحقیقات نظام سلامت. 1401; 18 (1) :39-45

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1247-fa.html


1- استادیار، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، شناختی و اعتیاد کاوش و گروه روان‌پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه مشاوره، دانشکده روان‌شناسی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران
3- مربی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
4- کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات بالینی رازی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
5- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه مشاوره، دانشکده روان‌شناسی، دانشگاه اردبیل، اردبیل، ایران
6- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روان‌شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
چکیده:   (1443 مشاهده)
مقدمه: اغلب افرادی که از درد مزمن رنج می‌برند، در طول زندگی خود در معرض مشکلات عمده‌ جسمی، روانی و اختلال سلامت عمومی قرار دارند. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد (Acceptance and commitment therapy یا ACT) بر میزان درد مبتلایان به کمردرد مزمن بود.
روش‌ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی و جامعه آماری آن متشکل از 116 نفر از مبتلایان به کمردرد مزمن مراجعه‌کننده به کلینیک درد بود. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسش‌نامه درد McGill (McGill Pain Questionnaire یا MPQ) با هدف سنجش درک افراد در ابعاد مختلف (چهار بعد ادراک حسی درد، ادراک عاطفی درد، ادراک ارزیابی درد و دردهای متنوع و گوناگون) بود. 28 نفر از شرکت‌کنندگان که معیارهای ورود به تحقیق را داشتند، انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه 14 نفره قرار گرفتند. مداخله گروهی ACT طی 8 جلسه 1/5 ساعته برای گروه آزمون اجرا گردید. در نهایت، داده‌ها با استفاده از آزمون‌های کمی- کیفی برای متغیرهای توصیفی و آزمون‌های Mann-Whitney، 2c، Fisher's exact و Wilcoxon مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (0/05> P).
یافته‌ها: درصد بالایی از هر دو گروه را زنان با میانگین سنی 25/10 ± 40/80 سال تشکیل دادند. نمره درد و ابعاد مختلف آن قبل از مداخله بین دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت. نتایج نمره درد در بعد ادراک حسی، ادراک ارزیابی درد و در کل، قبل و پس از مداخله در گروه آزمون (0/039 = P) و نمره کلی بین دو گروه معنی‌دار بود (0/035 = P)، اما روند تغییرات نمره درد و ابعاد آن قبل، بعد از مداخله و سه ماه پس از آن در گروه آزمون معنی‌دار نبود.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد روش ACT توانسته است بر ادراک حسی، ارزیابی درد و نمره کل درد مؤثر باشد و شاید نشان‌ دهنده افق‌های تازه‌ای در درمان‌های بالینی است و بتوان از آن به‌ عنوان یک روش مداخله‌ای مؤثر سود جست.
متن کامل [PDF 1252 kb]   (873 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1400/1/23 | پذیرش: 1400/9/2 | انتشار: 1401/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb