دوره 19، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 75-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 9512177728


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi Z, Qasemi S, Darabi F. The Relationship of Internet Dependence with Social Competence in Nursing Students of Hamadan University of Medical Sciences, Iran. J Health Syst Res 2023; 19 (1) :68-75
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1392-fa.html
محمدی زیبا، قاسمی شادی، دارابی فاطمه. بررسی ارتباط وابستگی به اینترنت با کفایت اجتماعی در دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1402; 19 (1) :68-75

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1392-fa.html


1- گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی اسدآباد، اسدآباد و گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- استادیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده علوم پزشکی اسدآباد، اسدآباد، ایران
چکیده:   (1214 مشاهده)
مقدمه: وابستگی به اینترنت منجر به اختلال یا پریشانی در ابعاد مختلف زندگی می‌شود. یکی از عوامل مهم زمینه‌ساز وابستگی به اینترنت، فقدان مهارت‌های اجتماعی است و با توجه به اهمیت آن به عنوان هسته مرکزی کفایت اجتماعی، پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان شیوع وابستگی به اینترنت و ارتباط آن با کفایت اجتماعی در دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.
روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی- مقطعی، 260 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی رشته پرستاری در نیم‌سال دوم سال تحصیلی 96-1395 به روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی با تخصیص متناسب مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع‌آوری داده‌ها، از پرسش‌نامه اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مرتبط با استفاده از اینترنت، پرسش‌نامه استاندارد Young و پرسش‌نامه کفایت اجتماعی Felner استفاده گردید. در نهایت، داده‌ها با استفاده از آماره‌های توصیفی و تحلیل‌های آماری در نرم‌افزار SSPS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین کلی امتیاز وابستگی به اینترنت در حد خفیف بود. بیشتر دانشجویان (6/77 درصد) دچار وابستگی خفیف و درصد کمی (3/1 درصد) نیز دچار وابستگی شدید به اینترنت بودند. میانگین کلی امتیاز کفایت اجتماعی دانشجویان در حد خوب برآورد گردید. همچنین، 1/67 درصد کفایت اجتماعی خوب، 1/28 درصد کفایت اجتماعی خیلی خوب و 8/4 درصد کفایت اجتماعی متوسط داشتند. همبستگی منفی و معنی‌داری بین وابستگی به اینترنت با کفایت اجتماعی مشاهده شد و دانشجویانی که میانگین امتیاز وابستگی به اینترنت بالاتری داشتند، میانگین امتیاز کفایت اجتماعی پایین‌تری را کسب کردند.
نتیجه‌گیری: با توجه به ارتباط معکوس بین وابستگی به اینترنت و کفایت اجتماعی، توصیه می‌شود که دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با برنامه‌ریزی‌های مختلف آموزشی، مشاوره‌ای و رفتاری، در راستای فرهنگ‌سازی و ارتقای رفتارهای سالم در دانشجویان رشته پرستاری بکوشند.
متن کامل [PDF 1154 kb]   (790 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دریافت: 1401/1/1 | پذیرش: 1401/8/16 | انتشار: 1402/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb