دوره 18، شماره 4 - ( 10-1401 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 265-256 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مروری می باشد11112

Sahebozamani M, khazaei R, Daneshjoo A, habibi E. The Effect of Kinesio Tape on Muscle Strength of Upper Limbs: A Systematic Review. HSR 2023; 18 (4) :256-265
صاحب‌الزمانی منصور، خزایی رضا، دانشجو عبدالحمید، حبیبی احسان اله. تأثیر کینزیوتیپ بر قدرت عضلانی اندام فوقانی: مقاله مروری. تحقیقات نظام سلامت. 1401; 18 (4) :256-265

1- استاد، گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
2- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
3- دانشیار، گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
4- استاد، گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مقدمه: قدرت عضلانی اندام فوقانی در عملکرد ورزشکاران بسیار مهم است که می‌تواند با استفاده از کینزیوتیپ بهبود یابد. کینزیوتیپ یک نوع تیپ الاستیک است و یکی از اثرات آن، کمک به افزایش قدرت عضلانی می‌باشد و نخستین بار سال 1970 در ژاپن مورد استفاده قرار گرفت. کینزیوتیپ به سرعت بین ورزشکاران رواج پیدا کرد و استفاده از آن بعد از المپیک سال 2008 به طور قابل توجهی افزایش یافت و از آن زمان در مورد اثرات مختلف آن سؤالاتی مطرح شده است. پژوهش حاضر مطالعات را جهت بررسی میزان اثر کینزیوتیپ بر قدرت عضلانی اندام فوقانی ورزشکاران مورد بررسی قرار داد.
روش‌ها: برای انجام این تحقیق، مقالات انگلیسی چاپ شده در بانک‌های اطلاعاتی Scopus، Cochrane Library، Medline، PubMed، PEDro، ScienceDirect، Up-to-date و Google Scholar جستجو شدند. در این جستجو که محدود به مطالعات سال‌های 2016 تا 2020 بود، از کلید واژه‌های «Kinesiology، Tape، Strength، Tape، Elastic، Tape، Muscle، Tape، Atheletic، Tape، Kinesiotape» استفاده شد.
یافتهها: از میان حدود 47 مقاله مرتبط با موضوع، 21 مقاله برای بررسی وارد پژوهش گردید که بر اساس نتایج مطالعات، به دو دسته تقسیم شدند؛ دسته اول مقالاتی که نتایج آن‌ها نشان می‌داد کینزیوتیپ به تنهایی بر افزایش قدرت عضلانی اندام فوقانی ورزشکاران مؤثر است و دسته دوم مقالاتی که نتایج آن‌ها گزارش کرد کینزیوتیپ بر روی شاخص‌های دیگری همچون دامنه حرکتی و خستگی مؤثر می‌باشد و بر قدرت عضلات اندام فوقانی ورزشکاران تأثیری ندارد.
نتیجه‌گیری: کینزیوتیپ باعث ایجاد تغییرات مثبت در عملکرد و توانایی‌های ورزشکاران می‌شود. علاوه بر این، باعث تغییر در زمان‌بندی فعالیت عضله و کاهش زمان رسیدن به حداکثر فعالیت عضله می‌شود. همچنین، اثر کینزیوتیپ بر روی فعالیت‌های عضلات مختلف بستگی به نحوه استفاده از کینزیوتیپ دارد و اگر در شرایط صحیح استفاده شود، می‌تواند مؤثرتر باشد.
واژه‌های کلیدی: قدرت عضله، نوار ورزشی، کینزیوتیپ
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار