دوره 19، شماره 4 - ( 10-1402 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 272-265 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 199031
Ethics code: IR.MUI.RESEARCH.REC.1399.029

Momeni-Ghaleghasemi T, Karimian J, Musarezaie A, Ajoodaniyan N. Investigating the Stress, Anxiety, and Depression of Nurses Caring for Patients with COVID-19 in Isfahan City, Iran, and its Relationship with their Spiritual Health. HSR 2024; 19 (4) :265-272
مومنی قلعه‌قاسمی طاهره، کریمیان جهانگیر، موسی‌رضایی امیر، آجودانیان نجمه. بررسی استرس، اضطراب و افسردگی پرستاران مراقبت‌کننده از مبتلایان به کووید 19 شهر اصفهان و ارتباط آن با سلامت معنوی آن‌ها. تحقیقات نظام سلامت. 1402; 19 (4) :265-272

1- مربی، گروه پرستاری سلامت بزرگسالان، دانشکده پرستاری و مامایی و مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشیار، گروه دروس عمومی، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه پرستاری سلامت بزرگسالان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- کارشناس ارشد، گروه پرستاری کودکان و نوزادان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مقدمه: بحران شیوع بیماری کووید 19 باعث تأثیر منفی بر ابعاد سلامتی افراد به خصوص پرستارانی که در خط مقدم در حال مبارزه با این بیماری بودند، گذاشته است. بدون شک آن‌ها در این شرایط فشار کاری زیادی را تحمل می‌کنند که می‏تواند ابعاد مختلف سلامت آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی استرس، اضطراب و افسردگی پرستاران مراقبت‌کننده از مبتلایان به کووید 19 شهر اصفهان و ارتباط آن با سلامت معنوی و متغیرهای جمعیت‌شناختی انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و جمع‌آوری اطلاعات به صورت مقطعی بود. نمونه‌ها را 297 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان‏های کووید 19 وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که معیارهای ورود به تحقیق را داشتند، تشکیل داد. اطلاعات به وسیله پرسش‌نامه‏ استاندارد سلامت معنوی Paloutzian و همکاران (Spiritual Well-Being Scale یا SWBS) و مقیاس Depression Anxiety and Stress Scale-42 (DASS-42) جمع‌آوری گردید. داده‌ها با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی در نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: بیش از یک سوم پرستاران (3/35 درصد) و حدود یک سوم آن‌ها (2/27 درصد) دارای درجات قابل توجهی از اضطراب و افسردگی بودند. نتایج آزمون Pearson نشان داد که ارتباط معکوس و معنی‏داری بین استرس، اضطراب و افسردگی پرستاران شاغل در بخش‏های کووید 19 با سلامت معنوی وجود داشت (001/0 > P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، به نظر می‏رسد توجه و تقویت بعد معنوی پرستاران در بحران‏ها در کنار حمایت‏های مالی و صنفی، به بهبود سلامت روان پرستاران و به دنبال آن، بهبود فرایند خدمات‌دهی به بیماران کمک کند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1401/9/24 | پذیرش: 1402/1/14 | انتشار: 1402/9/15