دوره 20، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 95-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.MUI.RESEARCH.REC.1399.801
Ethics code: IR.MUI.RESEARCH.REC.1399.801


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kafeshani M, Mohamadifard N, Sarrafzadegan N, Nurizadeh F. The Relationship between Carbohydrate, Fiber, and Sugar Intake with Premature Heart Disease. HSR 2024; 20 (1) :87-95
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1552-fa.html
کافشانی مرضیه، محمدی‌فرد نوشین، صراف زادگان نضال، نوری‌زاده فرناز. بررسی ارتباط بین کربوهیدرات، فیبر و قند ساده دریافتی با ابتلا به بیماری‌های زودرس قلبی. تحقیقات نظام سلامت. 1403; 20 (1) :87-95

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1552-fa.html


1- دانشیار، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات قلب و عروق، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- استاد، مرکز تحقیقات قلب و عروق، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- کارشناس ارشد، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (450 مشاهده)
مقدمه: بیماری‌های قلبی- عروقی (Cardiovascular disease یا CVDs) به عنوان اصلی‌ترین علت مرگ و میر در جهان شناخته می‌شوند و نرخ مرگ و میر ناشی از آن در حال افزایش می‌باشد و به عوامل متعددی بستگی دارد. پژوهش حاضر با هدف کلی تعیین ارتباط کمیت کربوهیدارت دریافتی با ابتلا به بیماری‌های زودرس قلبی (Premature CVDs یا PCVDs) انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه از نوع مورد- شاهدی بود که بر روی 972 نفر (450 زن و 522 مرد) از بیمارانی که به منظور انجام آنژیوگرافی به بیمارستان‌های شهید چمران و عسگریه اصفهان مراجعه کرده بودند، انجام شد. بیماران بر اساس نتیجه آنژیوگرافی، در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند. به منظور ارزیابی رژیم غذایی بیماران، از پرسش‌نامه بسامد خوراک استفاده گردید. رابطه کربوهیدرات، فیبر و قند ساده دریافتی با ابتلا به PCVDs با استفاده از رگرسیون لجستیک ساده و چندگانه با تعدیل متغیرهای مخدوشگر انجام شد.
یافته‌ها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان، 90/6 ± 13/51 سال بود. ارتباط معنی‌داری بین کربوهیدرات [07/2-72/0 = Confidence interval (CI) 95 درصد، 22/1 = Odds ratio (OR)]، فیبر (41/1-63/0 = CI 95 درصد، 94/0 = OR) و قندهای ساده (90/1-96/0 = CI 95 درصد، 35/1 = OR) پس از تعدیل متغیرهای سن، جنسیت، تحصیلات، شغل، فعالیت بدنی، سیگار، نمایه توده بدنی (Body mass index یا BMI)، سابقه خانوادگی ابتلا به سکته قلبی و انرژی دریافتی با ابتلا PCVDs مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: با بر اساس نتایج به دست آمده، کربوهیدرات، فیبر و قند ساده دریافتی در رژیم غذایی با شانس PCVDs ارتباطی ندارد.

متن کامل [PDF 1649 kb]   (157 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه و صنایع غذایی
دریافت: 1402/2/25 | پذیرش: 1402/6/29 | انتشار: 1403/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb