دوره 20، شماره 2 - ( 4-1403 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 191-184 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 399859
Ethics code: IR.MUI.RESEARCH.REC.1399.813


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghassemi Z, Fallah-Aliabadi S, Feizi A, Kafeshani M. The Relationship between Diet Quality Index and Components of Metabolic Syndrome. HSR 2024; 20 (2) :184-191
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1584-fa.html
قاسمی زینب، فلاح علی‌آبادی سعید، فیضی آوات، کافشانی مرضیه. ارتباط میان شاخص کیفیت رژیم غذایی با اجزای سندرم متابولیک. تحقیقات نظام سلامت. 1403; 20 (2) :184-191

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1584-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار، گروه بهداشت در حوادث و فوریت‌ها، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
3- استاد، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (340 مشاهده)
مقدمه: شیوع سندرم متابولیک در سراسر جهان در حال افزایش است. رژیم غذایی به عنوان یک عامل قابل تغییر برای پیشگیری و درمان این بیماری، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی و اجزای سندرم متابولیک در بزرگسالان بود.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 4227 بزرگسال زن و مرد (35 تا 70 سال) شرکت‌کننده در تحقیق هم‌گروهی شاهدیه یزد انجام شد. تشخیص سندرم متابولیک بر اساس معیارهای سومین پنل درمان افراد بالغ (Adult Treatment Panel III یا ATP III) صورت گرفت. شاخص کیفیت رژیم غذایی (Diet quality index یا DQI) با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک 168 آیتمی محاسبه گردید. شاخص‌های آنتروپومتریک، فشار خون و نشانگرهای بیوشیمیایی در تمامی افراد مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: ارتباط معنی‌داری بین DQI با اجزای سندرم متابولیک شامل تری‌گلیسرید بالا، دور کمر بالا، پایین بودن High-density lipoprotein (HDL)، قند خون ناشتای (Fasting blood sugar یا FBS) بالا و پرفشاری خون وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: DQI ارتباط معنی‌داری با اجزای سندرم متابولیک نداشت. پیشنهاد می‌شود در مطالعات آینده از بررسی‌های دقیق‌تر مانند کارآزمایی بالینی یا هم‌گروهی استفاده شود.
متن کامل [PDF 1509 kb]   (159 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه و صنایع غذایی
دریافت: 1402/3/30 | پذیرش: 1402/11/3 | انتشار: 1403/4/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb