دوره 21، شماره 1 - ( 1-1404 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 38-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 199093
Ethics code: IR.MUI.MED.RED.1399,223


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kafeshani M, Ansaralhoseini H, Mohamadifard N, Taheri M, Najafian J, Sarrafzadegan N. Investigating the Relationship between Food Intake and Severity of COVID-19 Disease: A Cross-Sectional Study. J Health Syst Res 2025; 21 (1) :32-38
URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1692-fa.html
کافشانی مرضیه، انصارالحسینی هانیه، محمدی‌فرد نوشین، طاهری مرضیه، نجفیان جمشید، صراف‌زادگان نضال. بررسی ارتباط دریافت‌های غذایی با شدت ابتلا به بیماری کووید 19: یک مطالعه مقطعی. مجله تحقیقات نظام سلامت. 1404; 21 (1) :32-38

URL: http://hsr.mui.ac.ir/article-1-1692-fa.html


1- دانشیار، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشیار، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- استادیار، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
5- استاد، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (629 مشاهده)
مقدمه: کووید 19 بیماری عفونی نوظهور ناشی از کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی 2 (Severe acute respiratory syndrome-Coronavirus 2 یا (SASR-CoV-2 با قابلیت همه‌گیری در انسان می‌باشد. یافته‌های اخیر بر اهمیت تغذیه در پیشگیری و کنترل این ویروس تأکید دارد. با توجه به این که تاکنون پژوهشی در رابطه با مقایسه دریافت‌های غذایی با شدت ابتلا به بیماری کرونا انجام نشده است، مطالعه حاضر با هدف مقایسه دریافت‌های غذایی با شدت ابتلا به بیماری کووید 19 در افراد بزرگسال انجام شد.
روش‌ها: در این تحقیق مقطعی- تحلیلی، دریافت‌های غذایی 3018  نفر از بیماران بستری (گروه متوسط و شدید) و 717 نفر از بیماران سرپایی (گروه خفیف) با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک (Food frequency questionnaire یا FFQ) بررسی گردید. به منظور مقایسه متغیرهای کمی، از آزمون Paired t و جهت مقایسه متغیرهای کیفی از آزمون 2c استفاده شد. مقایسه دریافت‌های غذایی نیز با استفاده از آزمون ANCOVA صورت گرفت.
یافته‌ها: بین دو گروه سرپایی و بستری در مصرف کربوهیدرات، پروتئین، چربی، اسیدهای چرب تک غیر اشباع (Monounsaturated fatty acids یا MUFAs) و اسیدهای چرب چند غیر اشباع (Polyunsaturated fatty acids یا PUFAs)، ویتامین‌های C، D، A، B6، B12 و روی پس از تعدیل اثر انرژی، تفاوت معنی‌داری وجود داشت (001/0 > P) و بین مصرف چربی اشباع (430/0 = P)، ویتامین‌های E (170/0 = PB1 (210/0 = P) و B2 (530/0 = P) تفاوتی مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: مصرف چربی کل، اسیدهای چرب مفید MUFA و PUFA، ویتامین‌های C، D، A، B12، B6 و روی با شدت بیماری کرونا در ارتباط بود.
متن کامل [PDF 1346 kb]   (231 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه و صنایع غذایی
دریافت: 1402/9/5 | پذیرش: 1403/2/1 | انتشار: 1404/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات نظام سلامت می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health System Research

Designed & Developed by: Yektaweb